Καβάλα - Aποκριάτικες εκδηλώσεις στην περιοχή μας.

ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ Κούλουμα στο πάρκο του Αρχαίου Θεάτρου Φιλίππων, Κρηνίδες Από τις 10πμ, παραδοσιακοί χοροί, αθλοπαιδιές, κυνήγι χαμένου θησαυρού κ.α. Δωρεάν λεωφορεία (ΚΤΕΛ Καβάλας) από τις 9.20πμ έως αργά το μεσημέρι κάθε 20 λεπτά, από την Καβάλα για τις Κρηνίδες.Καθαρά Δευτέρα
ΔΗΜΟΣ ΠΑΓΓΑΙΟΥ – Νικήσιανη και Ποδοχώρι Κυριακή, 7μμ «Το κάψιμο των ψύλλων»! Ένα έθιμο με ρίζες στην Προϊστορία. Οι ντόπιοι ανάβουν τεράστιες φωτιές, και πίνουν τοπικό κρασί και τσίπουρο, παρέα με τους επισκέπτες τους.
ΔΗΜΟΣ ΠΑΓΓΑΙΟΥ Καθαρή Δευτέρα «Διονυσιακοί Απόηχοι» για 16η συνεχή χρονιά , στο Ακροβούνι Καβάλας, συνδιοργανώνουν ο τοπικός Πολιτιστικός – Αιμοδοτικός Σύλλογος της περιοχής και ο Δήμος Παγγαίου. Το πρόγραμμα ξεκινά στις 10.30 το πρωί στο Δημοτικό Σχολείο και περιλαμβάνει σατυρικά σκετς, χορούς και τραγούδια από όλη την Ελλάδα.
ΔΗΜΟΣ ΘΑΣΟΥ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΘΑΣΟΥ Εκδηλώσεις(Λαογραφικές και Διονυσιακές ) διοργανώνει την Καθαρή Δευτέρα, στην Παναγία στη Θάσο, ο τοπικός Λαογραφικός Σύλλογος «Βάκχος».
Παράδοση πολλών ετών ,να πραγματοποιούν οι κάτοικοι μεγάλη παρέλαση αρμάτων και μασκαρεμένων με κύρια χαρακτηριστικά την κοινωνική και πολιτική σάτιρα και τις αθυροστομίες. Στη διοργάνωση υπάρχει έντονο το φαλλικό στοιχείο.(Ο Φαλλός είναι ένα άγιο σύμβολο της ζωής, της ανάστασης και της γονιμότητας. Ο φαλλός, που δίνει ζωή είναι άγιος και έχει μεγάλη σημασία σε θρησκείες μύησης και μυστηρίων.)
Θεολόγος Θάσος – Καρναβαλικές εκδηλώσεις και Κούλουμα για το τριήμερο,απο τον τοπικό Πολιτιστικό Σύλλογο.
Μαριές, Λιμενάρια – Καρναβαλικές εκδηλώσεις και Κούλουμα.