Οι αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου

Έκακτες δηλώσεις αυτή την ώρα από τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο

Στις αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου αναφέρεται αυτή την ώρα (20¨10 6-9-2011) ο υπουργός Οικονομικών .

Σαρωτικές οι αλλαγές υπο την πίεση των συνθηκών.
Αλλαγές που πάντως θα έπρεπε να έχουν γίνει και πολλές απο αυτές έχουν ανακοινωθεί χωρίς να εφαρμοστούν εδώ και καιρό .
Ενιαίο μισθολόγιο(ιση αμοιβή για ίδια εργασία) και εργασιακή εφεδρεία στο δημόσιο .
Κατάργηση - Συγχώνευση φορέων του δημοσίου
Ιδιωτικοποιήσεις .
Συγχωνεύσεις φορέων.
Απελευθέρωση κλειστών επαγγελμάτων.
Νέο φορολογικό σύστημα
Εργασιακές σχέσεις
ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ

Δικαίωση για την Greenpeace στη δικαστική διαμάχη με την ΔΕΛΤΑ!

Δικαίωση για την Greenpeace!
Το δικαστήριο απέρριψε συνολικά το αίτημα της ΔΕΛΤΑ για απόσυρση του Οδηγού Καταναλωτών για τα μεταλλαγμένα στα ζωϊκά προϊόντα! Ο Οδηγός κυκλοφορεί πλέον κανονικά και χωρίς κανένα περιορισμό αναφοράς στο όνομα και τη βαθμολογία της ΔΕΛΤΑ.

Η απόφαση δικαιώνει την Greenpeace, αλλά πολύ περισσότερο ικανοποιεί το αίσθημα δικαίου γιατί επικράτησε το δικαίωμα όλων μας στη διαφανή και αμερόληπτη ενημέρωση.

Τι συνέβη με τη Δέλτα

Η ΔΕΛΤΑ, τον περασμένο Φεβρουάριο, κινήθηκε νομικά εναντίον της Greenpeace ζητώντας την απόσυρση της τρέχουσας έκδοσης του Οδηγού Καταναλωτών, στην οποία παρουσιάζει σημαντική πτώση στη βαθμολογία της (είχε προσκομίσει όλες τις απαραίτητες εγγυήσεις για τη μη χρήση μεταλλαγμένων στις ζωοτροφές, αθέτησε όμως τη δέσμευσή της να προβεί σε σχετική αναγραφή στη συσκευασία έως το Μάϊο του 2010). Το δικαστήριο απέρριψε τις κατηγορίες της τόσο για παραπλάνηση του καταναλωτικού κοινού όσο και συκοφαντική δυσφήμηση, ενώ αναγνώρισε ότι «ο τρόπος βαθμολόγησης είναι διαφανής, ίδιος προς όλες τις συμμετέχουσες εταιρίες και αμερόληπτος». Επιπλέον απεφάνθη πως «η αναγραφή – μη χρήσης μεταλλαγμένων- στη συσκευασία δεν είναι παράνομη» όπως ισχυριζόταν η ΔΕΛΤΑ, «αφού δεν αντίκειται σε διάταξη του Κώδικα Τροφίμων και ποτών».

Στο ενημερωτικό σημείωμα της η Greenpeace αναφέρει ακόμη:
Συνεχίζουμε δυναμικά τη δράση μας για τη σήμανση

Εμείς συνεχίζουμε τη δράση μας, υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα των καταναλωτών να επιλέγουν ποιοτικά ελληνικά προϊόντα, ελεύθερα από μεταλλαγμένα με κρατική σήμανση. Άλλωστε η δημιουργία του προαιρετικού κρατικού σήματος από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, βρίσκεται σε εξέλιξη και το επόμενο βήμα είναι να υιοθετηθεί από τις ίδιες τις εταιρείες.

Είμαστε πολύ περήφανοι γιατί μπορούμε και ανταποδίδούμε εμπράκτως την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε, εδώ και 15 χρόνια, στη δράση μας ενάντια στα μεταλλαγμένα. Η ευθύνη είναι μεγάλη. Μεγάλη όμως είναι και η χαρά μας γιατί ακόμα και σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, χάρη σε εσάς μπορούμε να φέρνουμε αποτελέσματα, όσο ισχυρός και αν είναι ο αντίπαλος κάθε φορά.

Πραγματικά δεν θα τα είχαμε καταφέρει χωρίς εσάς!

Λετονία Ελλάδα 1-1 τελικό!

Χωρίς να πιάσει καλή απόδοση, σε ένα μέτριο μάτς , με μια επιεικώς μέτρια αντίπαλο ,η εθνική μας απέσπασε ισοπαλία στην Λετονία και συνεχίζει την πορεία της στον δρόμο για το Euro 2012

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Κροατία 19
2. ΕΛΛΑΔΑ 18
3. Ισραήλ 13
4. Γεωργία 10
5. Λετονία 8
6. Μάλτα 1

6ος όμιλος ΑΓΩΝΕΣ
Ισραήλ - Μάλτα 3-1
ΕΛΛΑΔΑ - Γεωργία 1-1
Λετονία - Κροατία 0-3
Γεωργία - Ισραήλ 0-0
Μάλτα - Λετονία 0-2
Κροατία - ΕΛΛΑΔΑ 0-0
Γεωργία - Μάλτα 1-0
ΕΛΛΑΔΑ - Λετονία 1-0
Ισραήλ - Κροατία 1-2
Λετονία - Γεωργία 1-1
ΕΛΛΑΔΑ - Ισραήλ 2-1
Κροατία - Μάλτα 3-0
Ισραήλ - Λετονία 2-1
Γεωργία - Κροατία 1-0
Μάλτα - ΕΛΛΑΔΑ 0-1
Ισραήλ - Γεωργία 1-0
Κροατία - Γεωργία 2-1
ΕΛΛΑΔΑ - Μάλτα 3-1
Λετονία - Ισραήλ 1-2
Ισραήλ - ΕΛΛΑΔΑ 0-1
Γεωργία - Λετονία 0-1
Μάλτα - Κροατία 1-3
Κροατία - Ισραήλ 3-1
Λετονία - ΕΛΛΑΔΑ 1-1
Μάλτα - Γεωργία 1-1
ΕΛΛΑΔΑ - Κροατία 7/10/2011
Λετονία - Μάλτα 7/10/2011
Κροατία - Λετονία 11/10/2011
Γεωργία - ΕΛΛΑΔΑ 11/10/2011
Μάλτα - Ισραήλ 11/10/2011

Λετονία Ελλάδα 1-1(live)

Στο 83 ο Παπαδόπουλος ισοφάρισε για την εθνική!!!

iTunes Store Top 10 Songs In Greece 6 Sep 2011

01.Lykke Li - I Follow Rivers
02.ADELE - Set Fire to the Rain
03.Don Omar Feat Lucenzo - Danza Kuduro
04.ADELE - Rolling In the Deep
05.Pitbull - Give Me Everything (feat. Ne-Yo, Afrojack & Nayer)
06.Pitbull - Rain Over Me (feat. Marc Anthony)
07.Nayer - Suave (Kiss Me) [feat. Mohombi & Pitbull]
08.Imany - You Will Never Know
09.Fly Project - Goodbye
10.Jennifer Lopez - On the Floor (feat. Pitbull)

Press Release - Reworks Art 2011 16 και 17 Σεπτεμβρίου, στη Βίλκα

REWORKS 2011... και η εικαστική πλευρά του festival ενσαρκώνεται σε 3 εμπνευσμένα projects που έχουν στόχο να συνενώσουν πομπούς και δέκτες της τέχνης, μέσα από διαδραστικές και όχι μόνο δραστηριότητες που συνθέτουν το φαντασιακό με το πραγματικό, το ονειρικό με το αληθινό!!
Project one… με διπλή οπτική, πάντα στο πλαίσιο του Reworks 2011!
Δύο αστικές εγκαταστάσεις στο κέντρο της Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τις δημιουργικές ομάδες KUH και Topotheque, φιλοδοξούν να γίνουν σημεία συνάντησης.
Τοποθετημένες σε κομβικά σημεία στον πεζόδρομο της Ικτίνου και την πλατεία Αριστοτέλους, οι εγκαταστάσεις σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν ειδικά για την περίοδο του φεστιβάλ και αποτελούν μέρος της προσπάθειας παρουσίασης του καλλιτεχνικού χαρακτήρα του φεστιβάλ στο αστικό τοπίο.
Στη διασταύρωση των οδών Ικτίνου και Ζεύξιδος η εγκατάσταση “Like lost children we live our unfinished adventures”, προτρέπει τους διερχόμενους να συμμετέχουν σε ένα παιδικό παιχνίδι, ενώ στην Πλατεία Αριστοτέλους η εγκατάσταση “Ripple Bench” προσφέρει μια εναλλακτική στάση για τους περαστικούς.
Τι είναι το Like lost children we live our unfinished adventures?
Το πέταγμα των παπουτσιών του ανυποψίαστου θύματος πάνω σε συρματόσχοινα/καλώδια είναι μια παλιά πρακτική “καζούρας” κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.
Η πρακτική αυτή, η οποία εμφανίζεται σε διάφορες χώρες και συχνά με διαφορετική σημασία, χρησιμοποιείται σαν μία αφορμή διάδρασης του περαστικού με μία σημειακή παρέμβαση, και ουσιαστικά δημιουργεί μία κατάσταση όπου πέρα από την παρουσία ενός παιδικού ξόανου, ο περαστικός ίσως ανακαλύψει κάτι παραπάνω από το προφανές, αν πάψει απλά να κοιτάει κι αρχίσει να παρατηρεί.
Η πραγματικότητα είναι ότι λίγοι από εμάς στρέφουν το βλέμμα τους πάνω από τον ορίζοντα καθώς περπατάμε στην πόλη κι αυτό συμβαίνει μόνο όταν ερχόμαστε απέναντι σε ένα “αστικό εμπόδιο” που επιβάλλει με την φυσική του παρουσία την έλξη του βλέμματος άνωθεν.
Στην εγκατάσταση αυτή, ακολουθώντας τη ματιά του ξυπόλυτου παιδιού προς τα πάνω ανακαλύπτει κανείς κάτι άλλο, αναπάντεχο, πέρα από την πληροφορία που βρίσκεται στο ύψος του ματιού. Πόσοι είναι όμως εκείνοι, που «όταν τους δείχνουν το φεγγάρι, αυτοί κοιτάν’ το δάχτυλο»;
Κι όσο για το Ripple Bench….το μυστικό κρύβεται στην πλατεία Αριστοτέλους: η χρήση αλγοριθμικών διαδικασιών στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό προσέφερε νέες δυνατότητες έκφρασης στους σχεδιαστές ενώ παράλληλα έθεσε τις βάσεις για ένα νέο επίπεδο αντίληψης στους χρήστες των χώρων και των αντικειμένων. Σε αυτή τη λογική, το παγκάκι “Ripple Bench” αποτελεί έναν πειραματισμό πάνω σε ένα τυποποιημένο στοιχείο του αστικού εξοπλισμού με τη δημιουργία μίας κατασκευής στάσης και ανάπαυσης για τους περαστικούς.
Ουσιαστικά είναι μία απόπειρα απόδοσης ροΐκης μορφολογίας σε ένα καθημερινό αντικείμενο, με τρόπο τέτοιο ώστε η ροΐκότητα αυτή να λειτουργεί υποστηρικτικά και όχι ανασταλτικά στη δυνατότητα μαζικής παραγωγής του εν λόγω αντικειμένου.
Στην προκειμένη περίπτωση μία μορφή διπλής καμπυλότητας αναλύεται σε επιμέρους στοιχεία, έτσι ώστε να μπορεί να συντεθεί από επίπεδες επιφάνειες. Σχεδιαστική πρόθεση αποτελεί εδώ, όχι μόνον η απλοποίηση της κατασκευής μίας σύνθετης γεωμετρίας, αλλά και η δημιουργία ενός ριζοσπαστικού αντικειμένου αστικού εξοπλισμού που προκαλεί τον χρήστη να αναλογιστεί μία διαφορετική μορφή για το σύνολο του αστικού τοπίου.
Project no 2, και η έκθεση με τίτλο Confident Understated People (Υποεκτιμούμενοι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση) παρουσιάζει εικόνες και στιγμές από τις πρώτες 6 χρονιές του Reworks φεστιβάλ σύγχρονης μουσικής και τέχνης.
Οι καλλιτέχνες, το κοινό, οι στιγμές παρουσιάζονται μέσα από ένα πλούσιο φωτογραφικό υλικό στο φουαγιέ του δημαρχείου της πόλης από τις 5 μέχρι και τις 21 Σεπτεμβρίου. Μετά την επιτυχημένη παρουσίαση της σε Αθήνα και Λονδίνο η έκθεση λαμβάνει χώρα για πρώτη φορά στο κοινό της Θεσσαλονίκης.
Project no 3 η Gallery του Φεστιβάλ, στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου φιλοξενεί την έκθεση: Sounds like art! Η έκθεση εξερευνά μέσα από δημιουργίες νέων καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό τη σχέση που έχει η σύγχρονη τέχνη με τον ήχο.
Μέσα από μια γκάμα διαφορετικών μέσων έκφρασης ανακαλύπτουμε ότι η μουσική, ο ήχος, η μελωδία, ο θόρυβος ή η σιωπή μπορούν να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης των εικαστικών καλλιτεχνών. Οι καλλιτέχνες ορμώμενοι από τον χώρο των εικαστικών τεχνών, της ψηφιακής τεχνολογίας, της ακουστικής μουσικής και σύνθεσης, του design, της αρχιτεκτονικής και της κινούμενης εικόνας προσεγγίζουν ο καθένας την αλληλεπίδραση του ήχου με την εικαστική δημιουργία.
Video, φωτογραφία, animation, εγκαταστάσεις και ζωγραφική συνθέτουν τον πολυμορφικό χαρακτήρα της έκθεσης με τον ήχο να πρωταγωνιστεί στα έργα είτε ως δομικό στοιχείο είτε ως εργαλείο έκφρασης της οπτικής-αισθητικής εμπειρίας κάθε έργου που λειτουργεί παράλληλα με άλλα μέσα. Συμμετέχουν οι ακόλουθοι καλλιτέχνες:
Μαρία-Άννα Κολλύρη, Russell J Chartier & Paul J Botelho, Paul J. Botelho, Λουκάς Μεσσηνέζης, Πάκυ Βλασσοπούλου, Felipe Otondo, Mateusz Wysocki, Lech Nienartowicz,Justyna Kociszewska, Σπυριδουλα Ζάχου, Βασίλης Αβδελάς, Μιχάλαρος Δημήτρης, Νίκος Δρίζης, Άρης Μπέζας, Στάθης Μήτσιος, Βασίλης Χατζόπουλος, Παναγιώτης Βορριάς, Έλενα Εφέογλου, Djamo Daniel, Ανδρέας Καραουλάνης & Αντώνης Ανισσέγκος& Patrick K, Κωνσταντίνα Παπαντωνάτου, Νικολάκης Αλέξανδρος & Καλλιμάνης Αριστείδης, Εύη Τζώρτζη antanaclasis, Νόρα Παυλίδη!

3 projects… στη διάσταση της απεραντοσύνης του ήχου και της πολλαπλότητας της εικόνας, εδώ… στο REWORKS 2011!

REWORKS FESTIVAL!
A PLACE WHERE WE ALL BECOME ONE...

Λετονία Ελλάδα 1-0 στο 19'

Ψυχρολουσία στο ξεκίνημα για την εθνική μας! Λετονία Ελλάδα 1-0 με γκολ του Τσάουνα

Λετονία Ελλάδα live

Την Λετονία αντιμετωπίζει η Εθνική μας σένα ακόμα κρίσιμο παιχνίδι για την πρόκριση στα τελικά του Euro 2012.
Μετά τη νίκη στο Ισραήλ η Ελλάδα και με νίκη στο σημερινό παιχνίδι η εθνική μας θα βρεθεί ένα βήμα πριν την πρόκριση.
ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

ΛΕΤΟΝΙΑ: 12.Βάνινς- 2.Μίχατζουκς, 3.Κλάβα, 4.Κζάουκλις, 5.Φέρτοβς, 6.Ιβάνοβς, 7.Λάιζανς, 8.Τσάουνα, 9.Βερπακόβσκις, 10.Βισνάκοβς, 11.Λουκσάνοβς
Αναπληρωματικοί: 1.Ντόροσεβς- 13.Σμιρνόβς, 14.Περεπλότκινς, 15.Ρούγκινς, 16.Ρούντνεβς, 17.Γκάουρατς, 18.Ζιγκάγιεβς

ΕΛΛΑΔΑ: 13.Σηφάκης- 11.Βύντρα, 4.Ζαραδούκας, 22.Κυριάκος Παπαδόπουλος, 19.Παπασταθόπουλος, 6.Μάκος, 10.Καραγκούνης, 23.Φετφατζίδης, 14.Σαλπιγγίδης, 7.Σαμαράς, 9.Λυμπερόπουλος.
Αναπληρωματικοί: 1.Τζόρβας- 2.Μανιάτης, 3.Τζαβέλλας, 5.Πέτσος, 8.Αβραάμ Παπαδόπουλος, 16.Τζιόλης, 20.Γεωργιάδης

Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας στην Καβάλα

Η Κινηματογραφική Λέσχη Καβάλας σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Δράμας παρουσιάζουν τις βραβευμένες -ελληνικές- ταινίες του 33ου Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Δράμας, στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου στο θερινό κινηματογράφο Ζέφυρο.
Έναρξη προβολής στις 21.30
Ενιαίο εισιτήριο 5 ευρώ και για τις 2 μέρες. Με το εισιτήριο της Δευτέρας εισέρχεστε δωρεάν και στις προβολές της Τρίτης… Μερικά λόγια για τις ταινίες

Casus Belli του Γιωργου Ζώη
Διάρκεια: 11′
Χρονολογία: 2010
Περιγραφή: Πείνα.
1ο Βραβείο Μυθοπλασίας
Ειδικό βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη «Ντίνος Κατσουρίδης»
Τιμητική Διάκριση Σεναρίου στον Γιώργο Ζώη
Τιμητική Διάκριση Κοστουμιών στην Κίκα Καράμπελα
Τιμητική Διάκριση Σκηνικών στην Πηνελόπη Βαλτή
Βραβείο Ένωσης Τεχνικών Ελληνικού Κινηματογράφου και Τηλεόρασης
Οπτικοακουστικού Τομέα

13 ½ του Χάρη Βαφειάδη
Διάρκεια: 21′
Χρονολογία: 2010
Περιγραφή:
Η Αφροδίτη είναι 13 ετών.
Οι φίλοι της την φωνάζουν Τεν Τεν.
Η Αφροδίτη είναι ερωτευμένη με τον Λου.
Η Αφροδίτη θέλει να μεγαλώσει 2 ο Βραβείο Μυθοπλασίας
Τιμητική Διάκριση Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας στην Αλεξάνδρα Χασάνι
Βραβείο Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το Χωριό του Στέλιου Πολυχρονάκη
Διάρκεια: 14′
Χρονολογία: 2010
Περιγραφή:
Ένας γιατρός που ζει σε μια απομακρυσμένη ορεινή περιοχή, καλείται επειγόντως στο χωριό. Θα φτάσει εκεί έπειτα από μια μακριά και δύσκολη διαδρομή, για να διαπιστώσει ότι το χωριό είναι άδειο
Ειδικό Βραβείο (προσφορά του Ε.Κ.Κ)
Τιμητική Διάκριση Μουσικής Επένδυσης στον Γιάννη Ψαρουδάκη

Oedipus του Ιωακείμ Μυλωνά
Διάρκεια: 23′
Χρονολογία: 2009
Περιγραφή:
Μια γοητευτική γυναίκα αναθέτει μια υπόθεση σ’ έναν νεαρό ντετέκτιβ.
Αυτός πρέπει να εξιχνιάσει την εξαφάνιση ενός βρέφους που έλαβε χώρα πριν περίπου τριάντα χρόνια.
Ειδικό Βραβείο (προσφορά του Ε.Κ.Κ)

Τι ώρα θα γυρίσεις; της Μαριτίνας Πάσσαρη
Χρονολογία: 2010
Περιγραφή:
Η Ευρυδίκη είναι 15 χρονών και θέλει να γίνει ροκ σταρ. Η μαμά της δεν την καταλαβαίνει.
Ειδικό Βραβείο (προσφορά του Ε.Κ.Κ)

Ο Μάριος και το κοράκι του Γιάννη Μπουγιούκα
Διάρκεια: 23′
Χρονολογία: 2010
Περιγραφή:
Ο Μάριος, γιορτάζοντας τα πεντηκοστά τρίτα του γενέθλια μοιάζει να έχει ότι ονειρεύτηκε.
Η επιτυχία του όμως προκαλεί ένα κοράκι.
Μια κουτσουλιά που πέφτει από τον ουρανό τον οδηγεί στο να γκρεμίσει όσα έφτιαχνε μια ζωή.
Στο τέλος του διημέρου τα πράγματα θα επανέλθουν στη θέση τους, αλλά λίγο διαφορετικά.
Τιμητική Διάκριση Καλύτερης Ανδρικής Ερμηνείας στον Ερρίκο Λίτση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ DIGI 2010
Στην εξορία της Καλλίοπης Λεγάκη
Α’ Βραβείο καλύτερης ψηφιακής ταινίαςv
Διάρκεια: 37΄
Χρονολογία: 2009
Περιγραφή:
Το Νοέμβριο του 1942 η Τουρκία επιβάλλει έναν κεφαλικό φόρο, το Βαρλίκι (φόρος περιουσίας).
Ο δυσβάσταχτος αυτός φόρος επιβλήθηκε από τη τότε τουρκική κυβέρνηση (Ινονου – Σαράτσογλου) με κραυγαλέα μεροληπτικοτήτα σε βάρος του μη μουσουλμανικού πληθυσμού της (Ελλήνων, Αρμενίων και Εβραίων).
Όσοι δεν κατάφεραν να πληρώσουν αυτόν τον ληστρικό φόρο οδηγήθηκαν στα εργατικά τάγματα στη ενδοχώρα της Τουρκίας (Ερζουρούμ).
Το ντοκιμαντέρ αυτό είναι βασισμένο στο ημερολόγιο – μαρτυρία του Κωνσταντίνου Κιουρκτσόγλου.

Ο Πλανευτής του Γράμμου του Βαγγέλη Ευθυμίου
Διάρκεια: 27΄
Χρονολογία: 2009
Περιγραφή:
«Στην περιοχή του Γράμμου, ζει ο κυρ Σωτήρης τα τελευταία 80 χρόνια.
Κάθε φθινόπωρο ξεκινάει ένα δύσκολο ταξίδι αναζητώντας άγριες μέλισσες στο δάσος.
Τα τελευταία χρόνια όμως, δεν τις συναντά στην αφθονία που τις συναντούσε στο παρελθόν.»
Β’ Βραβείο καλύτερης ψηφιακής ταινίας

Αφετηρία –Τέρμα της Κιν/φικής Ομάδας του Δήμου Αθηναίων 2009
Τιμητική διάκριση
Διάρκεια: 16′
Χρονολογία: 2009
Περιγραφή
Τελευταία νυχτερινή βάρδια.
Οι επιβάτες ιδιαίτεροι μα και χαρακτηριστικοί άνθρωποι της πόλης συνιστούν μια μικρή κοινωνία.
Οι συγκρούσεις που θα έρθουν στην επιφάνεια κατά τη διάρκεια της διαδρομής κάνουν τον οδηγό να τολμήσει τη μικρή του επανάσταση με απρόσμενο τέλος…

Στη σκιά του μαύρου ήλιου του Θεόδωρου Δεμίρη
Τιμητική διάκριση
Διάρκεια: 34΄
Χρονολογία: 2010
Περιγραφή:
Ο Αιμίλιος Λανς, ιδιωτικός ντέντεκτιβ, προσλαμβάνεται από έναν άγνωστο, προκειμένου να εντοπίσει έναν χαμένο Nαζί επιστήμονα που οι μυστικές υπηρεσίες θεωρούν νεκρό.
Στην προσπάθεια του να εξιχνιάσει την υπόθεση, θ’ ανακαλύψει πολύτιμα μυστικά και θ’ αναμειχθεί σ’ ένα παιχνίδι εξουσίας που κρατάει από την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
sfgtkavalas.gr

Luciano Pavarotti 12 Οκτωβρίου 1935 - 6 Σεπτεμβρίου 2007

Ο Λουτσιάνο Παβαρόττι (Luciano Pavarotti) ήταν Ιταλός τενόρος.
Ίσως ο πρώτος σταρ τενόρος παγκόσμιου βεληνεκούς.
Η καριέρα του διήρκησε για τέσσερις περίπου δεκαετίες. Αξέχαστη θα μείνει η εμφάνισή του στο μουντιάλ της Ιταλίας παρέα με την αφρόκρεμα της όπερας



Σημαντικές και οι συνεργασίες του με μεγάλα ονόματα της μουσικής


Οι συνεργασίες πάντως με μουσικούς του πλειοψηφικού ρεύματος μπορεί να έφεραν διεθνή αναγνώριση και χρήμα, όμως έφεραν και την αμφισβήτηση.
Πολλοί κριτικοί δεν του συγχώρησαν ποτέ την «προδοσία» κατηγορώντας τον ότι είχε χάσει το στοιχείο της ποιότητας.
Το αποκορύφωμα αυτής της αμφισβήτησης, το περιστατικό με τον σκληρό πυρήνα του κοινού της Σκάλας του Μιλάνου να τον γιουχάρει. Ήταν και η τελευταία του εμφάνιση μπροστά σαυτό το κοινό.



Η τελευταία εμφάνισή του ήταν το Φεβρουάριο του 2006 στην τελετή έναρξης των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Τορίνο.
Είχε τιμηθεί, μεταξύ άλλων, με πέντε βραβεία Γκράμυ.
«έφυγε» σε ηλικία 72 ετών από την επάρατο νόσο
πηγες:men24 wikipedia