ΝΕΟΣ FRONTMAN ΓΙΑ ΤΟΥΣ INXS

Ο νέος frontman του συγκροτήματος λέγεται Ciaran Gribbin και εμφανίστηκε ήδη στην πρώτη μεγάλη συναυλία των INXS, ανοίγοντας το πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας στην Αυστραλία.
Ο Ιρλανδός Gribbin δήλωσε πως δε θα μπορέσει ποτέ να καλύψει το κενό που δημιούργησε ο θάνατος του Michael Hutchence, ελπίζει όμως να κάνει ότι το καλύτερο.
Οι ΙΝXS δημιουργήθηκαν στην Αυστραλία στις αρχές του '80 . Γνώρισαν μεγάλη και γρήγορη επιτυχία έχοντας ως frontman και ηγέτη τους τον Michael Hutchence.
Στα 90's η φήμη του συγκροτήματος είχε απογειωθεί, ενώ τα media απασχολούσε η σχέση του τραγουδιστή των INXS με την επίσης Αυστραλή τραγουδίστρια της pop, Kylie Minogue.
Οι πωλήσεις του συγκροτήματος συνολικά ξεπερνούν τα 30 εκατομμύρια αντίτυπα, όμως η καριέρα τους φάνηκε να τελειώνει το 1997, όταν ο Hutchence αποφάσισε να θέσει τέλος στη ζωή του.
Από τότε τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος αποφάσισαν να συνεχίσουν χωρίς τον frontman που τους έκανε διάσημους, αντικαθιστώντας τον κατά καιρούς με άλλους αξιόλογους καλλιτέχνες.
Από τη θέση του lead singer πέρασαν επίσης οι Jon Stevens και J.D. Fortune, ενώ το 2000 εμφανίστηκε στη θέση του Hutchence ο Terence Trent D'Arby και με αυτή τη σύνθεση οι INXS εμφανίστηκαν στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων.

ΔΗΠΕΘΕ ΚΑΒΑΛΑΣ - Στη Φάρμα των Ζώων

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καβάλας σε συνεργασία με το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ρούμελης διοργανώνουν διαγωνισμό παιδικής ζωγραφικής.
Θέμα του διαγωνισμού: «Στη Φάρμα των Ζώων».
Οι καλύτερες ζωγραφιές θα γίνουν η αφίσα της ομώνυμης παιδικής παράστασης που ανεβαίνει σε συμπαραγωγή των δύο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. τη φετινή θεατρική περίοδο.
Η πρόσκληση απευθύνεται σε παιδιά νηπιαγωγείου, δημοτικού και γυμνασίου.
Τα παιδιά είναι ελεύθερα να ζωγραφίσουν με ξυλομπογιές, νερομπογιές, κηρομπογιές η ό,τι άλλο θελήσουν και να εμπνευστούν από το θέμα «Στη φάρμα των ζώων» χωρίς κανέναν άλλον περιορισμό.
Οι ζωγραφιές πρέπει να κατατεθούν στα γραφεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, μέχρι τις 14 Οκτωβρίου.

«Στη Φάρμα των Ζώων»
Πρόκειται για μια παράσταση βασισμένη στο γνωστό λογοτεχνικό έργο του Τζώρτζ Όργουελ «Η φάρμα των ζώων», η οποία θα παρουσιαστεί αρχικά στην Καβάλα και κατόπιν, μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων στη Λαμία.
Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Ελεάνας Τσίχλη, σκηνικά-κοστούμια Κωνσταντίνου Ζαμάνη, χορογραφία Ειρήνης Κυρμιζάκη, φωτισμούς Στράτου Κουτράκη, σύνθεση τραγουδιών Θοδωρή Αμπαζή και σύνθεση ήχων Σταύρου Γιαννουλάδη.
Τους ρόλους θα ερμηνεύσουν οι ηθοποιοί: Αθανασία Γιαννάκη, Γιάννης Δενδρινός, Στέλιος Πατσιάς, Βιβή Πέτση.

Η WIKIPEDIA για την Φάρμα των Ζώων
Η Φάρμα των Ζώων είναι το προτελευταίο μυθιστόρημα του Τζορτζ Όργουελ (προηγείται 4 χρόνια του 1984 και κυκλοφόρησε το 1945).
Αναφέρεται σε μία δυστοπική ιστορία κατά την οποία τα ζώα μιας φάρμας μη ανεχόμενα την σκληρή αντιμετώπιση του ανθρώπου-αφέντη επαναστατούν.
Το μεγαλύτερο μέρος του βιβλίου αναφέρεται στα τεκταινόμενα μετά την Επανάσταση και τη διαμόρφωση της κοινωνίας των ζώων της φάρμας κατά την ανεξαρτησία τους από τους ανθρώπους.
Το μυθιστόρημα έχει σαφώς πολιτική χροιά και μπορεί γενικά να θεωρηθεί αλληγορικό και συμβολικό της ανθρώπινης πολιτικής κοινωνίας.


Η ιστορία των ζώων της φάρμας, τα οποία περιγράφονται συνοπτικά και κυρίως μέσω των βασικών στοιχείων του χαρακτήρα τους, ξεκινά σε ένα περιβάλλον όπου πολύς χρόνος έχει περάσει από τότε που θυμούνται ελευθερία.
Η σκλαβιά κάτω από τον αφέντη κτηνοτρόφο Τζόουνς έχει γίνει συνήθειο. Τα περισσότερα ζώα είναι σε άγνοια καλύτερων ή χειρότερων ημερών και κάποια που καταλαβαίνουν έχουν αποκτήσει πεσιμιστική ή υποτακτική στάση.
Ο Ολντ Μέιτζορ, ένα γουρούνι το οποίο είχε την τύχη να ζήσει περισσότερα χρόνια από άλλα ζώα και φτάνει προς το τέλος της ζωής του, νοιώθει πως πρέπει να ενεργήσει.
Συγκεντρώνει τα ζώα και δίνει έναν λόγο που γεμίζει τα ζώα περηφάνια, τους θυμίζει ένα επαναστατικό τραγούδι που είχαν ξεχάσει («Κτήνη της Αγγλίας») και κυρίως τα βάζει σε σκέψεις για το μέλλον· επαναστατικές σκέψεις.

Τα γουρούνια είναι τα μεγάλα μυαλά της φάρμας.
Κυρίως με την καθοδήγηση του Σνόουμπολ, ενός γενναίου γουρουνιού καταφέρνουν να φέρουν σε πέρας την Επανάσταση και η φάρμα είναι Ελεύθερη.
Το πολιτικό σκηνικό που ακολουθεί είναι γενικά αισιόδοξο, χωρίς να λείπουν οι δυσκολίες, με τα γουρούνια σιγά σιγά όμως να αποκτούν την κύρια εξουσία και τον έλεγχο της φάρμας. Σίγουρα όμως το κλίμα παραμένει θετικό.

Η μεγάλη ανατροπή έρχεται όταν ο κύριος πολιτικός αντίπαλος του Σνόουμπολ, ο Ναπολέων, ένα άλλο γουρούνι που σχεδόν πάντα διαφωνούσε με τον Σνόουμπολ - εκτός και αν το ερώτημα αναφερόταν στο γιατί τα γουρούνια να έχουν περισσότερη τροφή - καταφέρνει να ανατρέψει την κυβέρνηση της φάρμας και να εγκαθιδρύσει μονοκρατορία κάτω από το όνομά του. Μεγάλη βοήθεια, θα έλεγε κάποιος στρατιωτική, προσέφεραν διάφορα σκυλιά τα οποία είχε αναθρέψει από μικρά.

Η ιστορία εξελίσσεται με τον Ναπολέοντα να αποκτά όλο και περισσότερη εξουσία, να περιορίζει όλο και περισσότερες ελευθερίες που είχαν έρθει μετά την επανάσταση, να αναθεωρεί όλο και περισσότερους νόμους που είχαν καθιερώσει (σε μορφή 7 εντολών) και γενικά να κάνει την ζωή όλο και πιο αφόρητη για τα ζώα.
Η προπαγάνδα (κυρίως μέσω των λόγων και δικαιολογιών του Σκουίλερ, ενός άλλου γουρουνιού) ήταν επίσης σε συνεχή χρήση για να κατευνάσει τις αμφιβολίες που κατά καιρούς εμφανίζονταν. Σημαντικός σταθμός σε αυτή του πορεία αποτελεί η πώληση ενός αλόγου, του Μπόξερ, σε σφαγέα αλόγων όταν πια είχε αρρωστήσει.
Ο Μπόξερ ήταν το εργατικότερο ζώο και το πιο πιστό στο Ναπολέοντα και την Επανάσταση (στην οποία μέχρι το τέλος, ή μέχρι λίγο πριν το τέλος ακόμα πίστευε).

Το αποκορύφωμα της κατρακύλας και το τέλος της ιστορίας έρχεται όταν τα ζώα παρακολουθούν μια κεκλεισμένων των θυρών συγκέντρωση των γουρουνιών με τους ανθρώπους-αφέντες των γειτονικών φαρμών (σύμβολα κρατών ή ενώσεων κρατών).
Τα γουρούνια είχαν ήδη ξεκινήσει να περπατάνε στα δύο πόδια (κάτι το οποίο είχαν θεσπίσει ως «κακό» αλλά τελευταία αναθεώρησαν) και σύντομα είχαν έρθει σε συμφωνία με τους ανθρώπους. Τίποτα κακό δεν είχε γίνει τελικά στην Φάρμα των Ζώων· τα ζώα ήταν σκλαβωμένα όπως και παλιά. Μάλιστα τώρα είναι σκλαβωμένα και με τις τελευταίες μεθόδους· παράδειγμα για τις άλλες φάρμες. Ο Ναπολέων ανακηρύσσει ότι η Φάρμα των Ζώων θα λέγεται πια Φάρμα Μάνορ, όπως και παλαιότερα, στα χρόνια του Τζόουνς.

Τα ζώα που κρυφά παρακολουθούσαν το γεύμα κοίταξαν από γουρούνι σε άνθρωπο, από άνθρωπο σε γουρούνι και από γουρούνι σε άνθρωπο ξανά· δε βρήκαν διαφορά.

Kavala Street View 6 Dec 2011 (19:27)


Με σύνθημα "κάτω τα χέρια απο την Kavala Oil"

Τα θέματα της χρονιάς σύμφωνα με το twitter

Το twitter έφερε στο φως της δημοσιότητας τα πιο δημοφιλή και πολυσυζητημένα θέματα που απασχόλησαν τους χρήστες του το 2011.
Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα εντόπισε τα πιο δημοφιλή hashtags, τις λέξεις-κλειδιά δηλαδή που χρησιμοποιήθηκαν περισσότερο.
Πρώτη στη λίστα βρίσκεται η λέξη «Αίγυπτος» και ακολουθεί η φράση «tigerblood» του Αμερικάνου ηθοποιού, Τσάρλι Σιν, η οποία ειπώθηκε σε σίριαλ της χώρας του.
Η φράση του… εκκεντρικού ηθοποιού απασχόλησε για αρκετό καιρό τον αμερικανικό Τύπο και ουκ ολίγες φορές την είδαμε να «φιγουράρει» στα twitter χιλιάδων ανθρώπων.

TOP 10 ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ

• #egypt
• #tigerblood
• #threewordstoliveby
• #idontunderstandwhy
• #japan
• #improudtosay
• #superbowl
• #jan25

Την ίδια περίοδο, μάλιστα, ο Τσάρλι Σιν αποφάσισε να εισέλθει κι εκείνος με τη σειρά του στο κόσμο του twitter, αποκτώντας μέσα στο πρώτο 24ωρο 1.000.000 περίπου followers! Φυσικά έσπασε κάθε προηγούμενα ρεκόρ της ιστοσελίδας.

Επιπλέον, το twitter αποκάλυψε τα πιο «καυτά« θέματα ανά κατηγορία (π.χ. ειδήσεις, κουτσομπολιά, πρόσωπα κλπ.) Η ανατροπή του καθεστώτος Μουμπάρακ, καθώς και ο θάνατος του Οσάμα Μπιν Λάντεν κατέχουν τη πρώτη θέση στις ειδήσεις. Τη τρίτη θέση καταλαμβάνουν ο σεισμός και το τσουνάμι που έπληξαν την Ιαπωνία.

TOP 10 ΘΕΜΑΤΑ

• Mac App Store
• Sony NGP
• Guitar Hero
• Mozilla Firefox
• Duke Nukem Forever
• iPad
• iPhone
• Nintendo 3DS
• Mortal Kombat
• iPod

Μια έφηβη, η οποία ήταν άγνωστη για το ευρύ κοινό στην αρχή της χρονιάς, σκαρφάλωσε στη κορυφή της κατηγορίας «Μουσική». Πρόκειται για την 14χρονη Ρεμπέκα Μπλακ, η οποία, όταν κυκλοφόρησε το πρώτο της single με την ονομασία «Friday», αποτελούσε το πρώτο θέμα συζήτησης στο twitter, ξεπερνώντας ακόμη και το σεισμό της Ιαπωνίας! Προς έκπληξη πολλών, το όνομα του Τζάστιν Μπίμπερ, δεν φιγουράριζε στις πρώτες θέσεις.

Ο ηθοποιός Τσάρλι Σιν δε σταμάτησε να «κοσμεί» το twitter όνομά του, αφού τα… καμώματα του εκτός σκηνής δεν άφησαν αδιάφορο κανέναν. Είναι γνωστή η «κακή» ζωή του και γνωρίζει πολύ καλά πώς να τραβάει τα βλέμματα πάνω του. Το όνομα του κατέχει τη πρώτη θέση στη κατηγορία «Ηθοποιοί».

Άλλα πρόσωπα που απασχόλησαν τους χρήστες του twitter είναι ο Κόλιν Φερθ, ο οποίος απονεμήθηκε με το βραβείο Όσκαρ για την ερμηνεία του στο «Ο λόγος του Βασιλιά», καθώς και ο ηθοποιός Πιτ Πόστελθγουαιτ, ο οποίος πέθανε το 2011.

«Η παραπάνω έρευνα αποδεικνύει ότι το twitter φέρνει τους ανθρώπους κοντά με τα φλέγοντα θέματα που απασχολούν τη κοινωνία. Αντί να δει κανείς τηλεόραση, μπορεί απλά να μπει στο twitter για να ενημερωθεί», αναφέρει η ίδια η ιστοσελίδα.

http://www.newsbeast.gr