"Έφυγε" από τη ζωή η πολυβραβευμένη τραγουδίστρια Γουίτνεϊ Χιούστον

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 48 ετών η πολυβραβευμένη τραγουδίστρια Γουίτνεϊ Χιούστον
Η είδηση στο Twitter έσκασε σαν βόμβα ή σαν μια από αυτές τις κακοστημένες social φάρσες. Όμως, ήταν αλήθεια: Όπως η Amy Winehouse, όπως ο Michael Jackson, η Whitney Houston "επέλεξε" τον πλέον σοκαριστικό τρόπο να φύγει ξαφνικά από τη ζωή, αφήνοντας πραγματικά φτωχότερο τον χώρο της παγκόσμιας μουσικής σκηνής.

Πληροφορίες για τα αίτια του θανάτου δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα ενώ έγινε γνωστό πως βρέθηκε νεκρή σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο Μπέβερλι Χιλς.«Τα αίτια και η τοποθεσία του θανάτου της παραμένουν αδιευκρίνιστα», τόνισε η μάνατζέρ της, σε δηλώσεις της στο Associated Press.

Η Aretha Franklin, πνευματική μητέρα της αδικοχαμένης σταρ, δήλωσε πως δεν μπορεί να πιστέψει ότι η Whitney έφυγε τόσο ξαφνικά, και δήλωσε τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια της.

"Το Σεπτέμβριο του 2009 η Whitney Houston έδωσε την συνέντευξη της δεκαετίας, καθώς μίλησε στην Oprah Winfrey για τα προβλήματα που αντιμετώπιζε με τα ναρκωτικά αλλά και το τέλος του γάμου της. Σ' αυτήν, η τραγουδίστρια παραδέχτηκε την εξάρτησή της από ναρκωτικές ουσίες, κατηγορώντας τον πρώην σύζυγό της ότι την προμήθευε με κοκτέιλ μαριχουάνας και κοκαΐνης. Όπως είχε πει στη διάσημη παρουσιάστρια, μέχρι το 1996, η καθημερινότητά της είχε να κάνει μόνο με χρήση ναρκωτικών ουσιών. «Δεν ήμουν ευτυχισμένη πλέον. Έχανα τον εαυτό μου» είχε παραδεχτεί. Τελικά, τον έχασε ολοκληρωτικά ένα μεσημέρι του Φεβρουαρίου όταν βρέθηκε νεκρή στη σουίτα του ξενοδοχείου όπου έμενε. Λίγες μέρες πριν, σε δημόσια εμφάνισή της, η Whitney Houston σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση αλλά και σχεδόν καταρρέοντας μπροστά στους φωτογραφικούς φακούς, είχε επιτεθεί σε κάμερες και φωτογράφους, όπως έκανε συχνά τα τελευταία χρόνια, λόγω των ναρκωτικών ουσιών που κατανάλωνε."(sigmalive.com)

ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ
Η Γουίτνεϋ Χιούστον (Whitney Houston, 9 Αυγούστου 1963 - 11 Φεβρουαρίου 2012) ήταν Αμερικανίδα τραγουδίστρια και ηθοποιός. Ο πρώτος της δίσκος με τίτλο το ονοματεπώνυμό της κυκλοφόρησε το 1985 και έχει πουλήσει μέχρι σήμερα 25 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Ο δίσκος της με τις μεγαλύτερες πωλήσεις είναι το soundtrack της ταινίας «The Bodyguard»(1) που περιέχει το τραγούδι «I Will Always Love You» το οποίο έγινε το σήμα κατατεθέν της Χιούστον και παραμένει μέχρι σήμερα το single με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην ιστορία της μουσικής, με 170 εκατομμύρια αντίτυπα.Είναι επίσης η μοναδική καλλιτέχνης που κατάφερε να έχει επτά συνεχόμενες νούμερο ένα εισόδους στα Αμερικάνικα Charts (Billboard Hot 100) με τα Saving All My Love for You", "How Will I Know", "Greatest Love of All", "I Wanna Dance with Somebody (Who Loves Me)", "Didn't We Almost Have It All", "So Emotional", και το "Where Do Broken Hearts Go".

Μέχρι το 2010, η Χιούστον είχε κερδίσει 415 συνολικά βραβεία, στα οποία περιλαμβάνονται 2 Emmy, 6 Grammy, 30 Billboard Music Awards και 22 American Music Awards.

Στις 11 Φεβρουαρίου 2012 ανακοινώθηκε ο ξαφνικός θάνατος της Χιούστον, σε ηλικία 48 ετών, σε περίοδο που ετοίμαζε νέα κινηματογραφική παραγωγή, το remake της ταινίας Sparkle, η πρεμιέρα του οποίου προγραμματιζόταν για τον Αύγουστο του 2012.(WIKIPEDIA)
(1)Σταθμός στην καριέρα της υπήρξε ο πρωταγωνιστικός ρόλος που είχε πάρει στην ταινία "Ο Σωματοφύλακας" στο πλευρό του Kevin Costner για τον οποίο είχε ακούσει πολύ κακά σχόλια και είχε λάβει πολύ κακές κριτικές.

Τα Grammy τιμούν τη Whitney Houston
Οι διοργανωτές των μουσικών βραβείων Grammy πρόκειται να τιμήσουν την Whitney Houston, η οποία έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 48 ετών, το Σάββατο, παραμονή της τελετής απονομής των βραβείων.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές των Grammy, στην τελετή απονομής, θα αποδοθούν τιμές στην μεγάλη τραγουδίστρια, που αρμόζουν στο μέγεθος της φωνής και της βραβευμένης καριέρας της.

Όπως έχει γίνει γνωστό, η Jennifer Hudson θα συμμετέχει σε ένα αφιέρωμα που θα μεταδοθεί στη διάρκεια της τελετής απονομής των Grammy, που θα γίνει την Κυριακή στο Λος Άντζελες.

Η Whitney Houston είχε συνολικά κερδίσει στη διάρκεια της καριέρας της έξι βραβεία Grammy. (ant1online.gr)

ΕΓΡΑΨΑΝ
Μία από τις πιο υπέροχες φωνές όλων των εποχών
Αποτέλεσε επιρροή για πολλές νέες τραγουδίστριες, όπως η Mariah Carey και η Christina Aguilera
Από τις πιο διάσημες εκπροσώπους της μουσικής βιομηχανίας
Η μαγευτική φωνή της Whitney Houston έχει συγκινήσει εκατομμύρια λάτρεις της pop μουσικής. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι αποκαλείτο "Queen of Pop" και ότι το όνομά της έχει γραφτεί στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες ως η πιο πολυβραβευμένη τραγουδίστρια όλων των εποχών με 415 βραβεία.
Το άδοξο τέλος μιας μεγάλης φωνής!