Ο ήλιος λάμπει ακόμα, τα νερά είναι κρυστάλλινα και ο ουρανός είναι μπλε! Αυτό δεν αλλάζει με τίποτα!

Ένα άρθρο - διαφήμιση για την Ελλάδα και τον τουρισμό της δημοσιεύει το BBC στην ταξιδιωτική του ενότητα με τίτλο «Αυτό το καλοκαίρι γινόμαστε Έλληνες» (Going Greek This Summer).
Το άρθρο αναφέρει:
Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, οι εικόνες των ΜΑΤ, οι βόμβες μολότοφ και τα καμένα κτίρια έχουν χτυπήσει τουριστική βιομηχανία της χώρας σκληρά.

Ο εγχώριος τουρισμός έχει μειωθεί κατά 20%, σύμφωνα με την Ένωση Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, και οι διαδηλώσεις στην Αθήνα, αποθαρρύνουν τους Ευρωπαίους - που είναι σπάταλοι σε μαζικές διακοπές στο εξωτερικό - από την επιλογή της Ελλάδας για το διάλειμμα του φετινού καλοκαιριού.

Ο τουρισμός αντιπροσωπεύει περίπου το ένα πέμπτο του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος . Μπορείτε να βρείτε δελεαστικά χαμηλές τιμές και προσφορές όπως τέσσερις διανυκτερεύσεις στην τιμή των τριών και πολύ καλές τιμές στα αεροπορικά εισιτήρια

Τα επεισόδια και οι ταραχές γίνονται σε μια μικρής έκτασης περιοχή στην Αθήνα, γύρω από τη Βουλή και όχι σε όλη την Ελλάδα. Μπορεί βέβαια σε κοντινή απόσταση να είναι η Ακρόπολη και ο Παρθενώνας αλλά δεν είναι επικίνδυνα. Εξάλλου υπάρχουν τόσα ειδυλλιακά, κατάλευκα νησιά μακριά από εκεί όπως η Κέρκυρα, η Ρόδος και η Κρήτη

Το μόνο πρόβλημα που ίσως αντιμετωπίσουν οι τουρίστες που θα επισκεφθούν τη χώρα μας σύμφωνα με το BBC είναι οι συνεχείς απεργίες κυρίως των Μ.Μ.Μ. που γίνονται σχεδόν κάθε εβδομάδα. Ωστόσο το ρεπορτάζ λέει πως και αυτό λύνεται αφού υπάρχει συνεχής ενημέρωση για το πότε θα γίνουν.

«Η κρίση δεν έχει σημαδέψει τα αξιοθέατα που κάνουν την Ελλάδα έναν από τους είκοσι καλύτερους τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο. Ο ήλιος λάμπει ακόμα, τα νερά είναι κρυστάλλινα και ο ουρανός είναι μπλε! Αυτό δεν αλλάζει με τίποτα!»

http://www.bbc.com