Θερινή ώρα απο την Κυριακή

Μία ώρα μπροστά θα πρέπει να μετακινηθούν τα ξημερώματα της Κυριακής οι δείκτες των ρολογιών, καθώς ξεκινά η εφαρμογή του μέτρου της Θερινής Ώρας.
Στις 3 το πρωί της Κυριακής, οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να δείχνουν 4 το πρωί. Η θερινή ώρα θα ισχύσει μέχρι την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012.

Στην Βικιπαίδεια αναφέρει σχετικά με την Θερινή Ωρα:
Η θερινή ώρα (αγγλικά: Daylight Saving Time, DST) είναι η αλλαγή της ώρας που ένα κράτος διαλέγει να υιοθετήσει για ένα χρονικό διάστημα του έτους. Η αλλαγή αυτή γενικά είναι κατά μία ώρα μπροστά από την ηλιακή ώρα. Βασίζεται σε ένα σύστημα που σκοπό έχει την καλύτερη αξιοποίηση του φωτός της ημέρας για εξοικονόμηση ενέργειας.

Σήμερα το τμήμα του παγκόσμιου πληθυσμού που χρησιμοποιεί τη θερινή ώρα αποτελεί μειοψηφία καθώς σχεδόν όλες οι Ασιατικές και Αφρικανικές χώρες δεν συμμετέχουν.
Η πρώτη αναφορά που υπάρχει για χρησιμοποίηση της θερινής ώρας ήταν από τον Βενιαμίν Φραγκλίνο (Benjamin Franklin) σε ένα γράμμα του που δημοσιεύθηκε σε μία γαλλική εφημερίδα. Σε αυτό το γράμμα δεν υπάρχει αναφορά για αλλαγή της ώρας αλλά πρόταση να ξυπνούν οι άνθρωποι μία ώρα νωρίτερα!

Η πρώτη φορά που προτάθηκε το ζήτημα σοβαρά ήταν από τον Γουίλιαμ Γουίλετ (William Willett) στο άρθρο του «Waste of Daylight» που δημοσιοποιήθηκε το 1907 αλλά τελικά δεν κατάφερε να πείσει την Βρετανική κυβέρνηση.

Η πρώτη φορά που εφαρμόστηκε η ιδέα ήταν από την γερμανική κυβέρνηση κατά την διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου από 30 Απριλίου ως 1η Οκτωβρίου του 1916. Λίγο μετά το Ηνωμένο Βασίλειο ακολούθησε εφαρμόζοντας την θερινή ώρα από 21 Μαΐου ως 1η Οκτωβρίου 1916. Αργότερα, στις 19 Μαρτίου του 1918, το Αμερικανικό Κογκρέσο καθιέρωσε την τυπική χρήση των χρονικών ζωνών και επισημοποίησε την αλλαγή της θερινής ώρας για όλον τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο. Το μέτρο αυτό όμως καταργήθηκε αμέσως, λόγω της δυσαρέσκειας του κόσμου.

Στην Ελλάδα η θερινή ώρα εφαρμόστηκε για πρώτη φορά, δοκιμαστικά, το 1932 και συγκεκριμένα από τις 6 Ιουλίου μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου όπου τα ρολόγια είχαν τεθεί μία ώρα μπροστά. Στη συνέχεια όμως εγκαταλείφθηκε αυτό επειδή από τις 15 Ιουλίου (π.ημερ.)/28 Ιουλίου (ν.ημερ.) στις 04:00 ώρα, του 1916, τα ρολόγια στην Ελλάδα είχαν τεθεί 25 λεπτά μπροστά στην εισδοχή της ώρας ζώνης. Έτσι η διαφορά σε σχέση με το φως του Ήλιου που καθορίζει και τον πραγματικό χρόνο γινόταν πολύ μεγάλη κυρίως στα δυτικά τμήματα της χώρας και περισσότερο στη Κέρκυρα. Τούτο είχε ως συνέπεια να εγκαταλειφθεί.

Στη δεκαετία όμως του 1970, μόλις δύο χρόνια μετά την ενεργειακή κρίση που ξέσπασε στην Ευρώπη το 1973 αποφασίστηκε η υιοθέτηση του μέτρου της θερινής ώρας από μεγάλο μέρος των κρατών της Ευρώπης συμπεριλαμβανομένης τότε και της Ελλάδας με έναρξη το 1975.

Η αλλαγή της ώρας, σύμφωνα με την οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που υποχρεώνει όλα τα κράτη μέλη να τηρήσουν με νόμο[1], γίνεται, πλέον, την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου στη 1 π.μ. ώρα Γκρίνουϊτς (GMT) και τελειώνει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου του ίδιου έτους πάλι στη 1 π.μ. ώρα Γκρίνουϊτς. Επομένως η αλλαγή είναι ταυτόχρονη για όλα τα κράτη μέλη τα οποία έχουν υιοθετήσει το μέτρο.

Η Ισλανδία δεν έχει υιοθετήσει το μέτρο. Λόγω του υψηλού γεωγραφικού πλάτους η ανατολή και η δύση του ήλιου αλλάζουν κατά πολλές ώρες στη διάρκεια του έτους και η επίδραση της αλλαγής του ρολογιού κατά μία ώρα θα ήταν, σε σύγκριση, μικρή.

Η Ρωσία, όπως όλα τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη ακολουθούσε τις ίδιες ημερομηνίες αλλαγής με αυτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλαζε στις 2 π.μ. τοπική ώρα (3 π.μ. θερινή ώρα τον Οκτώβρη). Από τις 27 Απριλίου 2011 και με διάταγμα του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Μεντβέντεφ καθιερώθηκε η θερινή Ώρα Μόσχας (+4 UTC) καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Η Τουρκία ακολουθεί τις αλλαγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην ημερομηνία και στην ώρα αλλαγής.
περισσότερα

Ρωμαίος & Ιουλιέτα στο αμφιθέατρο πρώην Νομαρχίας Καβάλας

Oι Θεατρικοί Παραγωγοί του «Άννυ» και «Καλά Χριστούγεννα κύριε Σκρουτζ» παρουσιάζουν το Θεατρικό Μιούζικαλ :
« Ρωμαίος και Ιουλιέτα, η μαγεία της Βερόνα» .
Κυριακή 1 Απριλίου στις 11:30 το πρωί

Τι θα γινόταν αν η Ιουλιέτα ήταν διάσημη πρωταγωνίστρια του θεάτρου, ο Ρωμαίος ένας νέος γεμάτος πάθος για τη ζωή, που δουλεύει σε ανταγωνιστικό θίασο κι οι δυο μαζί πάλευαν εναντίον του φιλάργυρου Ντον Φιορίνι Καπουλέτoυ για να μπορέσουν να κερδίσουν την ελευθερία τους;


Το κλασικό αριστούργημα του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ διασκευασμένο από το Μαρίνο Καρπούζα, για τους μικρούς μας φίλους και πλημμυρισμένο με μαγική μουσική γίνεται μια φαντασμαγορική παράσταση για μικρούς και μεγάλους. Η πόλη της Βερόνα ζωντανεύει μπροστά στα μάτια μας κι η πιο όμορφη ιστορία αγάπης αποκτά επιτέλους ευτυχισμένο τέλος!

Ηθοποιοί, επαγγελματίες χορευτές , μουσικοί και κούκλες σε ανθρώπινο μέγεθος, παρασύρουν το θεατή σ’ ένα μοναδικό μουσικοθεατρικό ταξίδι .

Κατά τη διάρκεια της παράστασης θα ζήσετε, από κουαρτέτο εγχόρδων μέχρι τις Gospel χορογραφίες του Finale.

Μια φαντασμαγορική παράσταση που θα αγαπηθεί από μικρούς και μεγάλους. Μη τη χάσετε.

Η παράσταση Ρωμαίος & Ιουλιέτα θα βρίσκεται στο ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΠΡΩΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ για 1 μοναδική παράσταση την Κυριακή 1 Απριλίου στις 11:30 το πρωί.

Εισιτήρια προπωλούνται. Τηλέφωνα για πληροφορίες κρατήσεις

6972 808693, 6947 706972
Συντελεστές:
ΔΙΑΣΚΕΥΗ-ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ- ΜΟΥΣΙΚΗ : Μαρίνος Καρπούζας
ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ : Χρήστος Κατίδης
ΣΚΗΝΙΚΑ : Λία Τασούδη ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ : Ελένη Ψύρρα
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΟΥΚΛΩΝ : Λίτσα Μπήτιου
ΦΩΤΙΣΜΟΣ : Στέλιος Τζολόπουλος Μουσική Επιμέλεια : Κυριάκος Λεδάκης
ΠΑΡΑΓΩΓΗ : OCEAN PRODUCTIONS
Παίζουν: Μαρίνος Καρπούζας, Κώστας Καφαντάρης, Χρήστος Κατίδης Γιώργος Επιτροπίδης, Παλμύρα Δημητρακοπούλου, Ηλέκτρα Γωνιάδου, Άννα Αϊδινίδου, Άννα Μανούδη
Χορεύουν: Άννα Αϊδινίδου, Άννα Μανούδη , Κουτσαφτάκη Κωνσταντίνα, Αθανασιάδου Χριστίνα, Τζούρου Λίτσα, Σιώτη Φανή
Στα χορευτικά της Βερόνα εμφανίζεται η επαγγελματική ομάδα Jazz Dance Theater του Χρήστου Κατίδη.
kavalawebnews.gr

The Burger Project

Όλα ξεκίνησαν στην κόλαση. Εκεί σύχναζε ο Al the x King με τον Mosch Holiday που με το σκοτεινό τους boogie προσπαθούσαν να ψυχαγωγήσουν τους δαιμονισμένους. Τα σπαρακτικά ουρλιαχτά τους ενώνονταν με τον ήχο της καυτής λάβας και τις κραυγές των κολασμένων που φώναζαν ¨Φτάααανει..." .

Το πάρτυ στον κάτω κόσμο είχε αρχίσει για τα καλά όταν ο General Conzou αποφάσισε ότι άξιζε μία γενναία προαγωγή για αυτό το μουσικό δίδυμο και τους μετέφερε σε μία πλατεία στον πάνω κόσμο που δεν διέφερε και πολύ από τους παλιό τους ντεκόρ.
Η μπριγάδα ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή του Cosmic Communist για τον οποίο φημολογείται ότι είναι κατάσκοπος ρωσική παλλαιοκομμουνιστικής οργάνωσης η οποία είχε πάει διακοπές όταν κατέρευσε ο υπαρκτός σοσιαλισμός, με αποτέλσεμα να μην έχει προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες.

Με σκοπό την ψυχαγωγία των κολασμένων επί της γής πλέον, το συγκρότημα ταξιδεύει κα εργάζεται σταθερά σε κρουαζιέρες για καταθλιπτικούς και ομάδες αυτοκτονίας, οι οποίοι αν και μισούν τη μουσική τους, συνοστίζονται για να τους ακούσουν αναβάλοντας προσωρινά το rendez vous τους με το τέλος.

Οι Burger Project με το ένα μάτι καρφωμένο στην πίστα και με το άλλο περισκοπικά ιχνηλατούν την επιφάνεια του ωκεανού ψάχνοντας για μπουρμπουλήθρες από τα παλιά τους λημέρια, συνεχίζοντας έτσι την αέναη αναζήτησή τους για την ουσία της ανθρώπινης ύπαρξης.

Οκτώμβριος 2011
Fiji Islands