«Το παρτάλι» απο το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καβάλας

Τον μονόλογο του Θεόδωρου Γρηγοριάδη «Το παρτάλι» παρουσιάζει το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καβάλας την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Απριλίου στο Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου.
Το έργο ανεβαίνει σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Αθηνών.

Ο ήρωας της παράστασης, εμπνευσμένος από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Θεόδωρου Γρηγοριάδη, είναι ένα περίεργο και περιθωριακό ον. Γεννημένος λίγο πριν τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο, το Παρτάλι (που σημαίνει στα τούρκικα κουρελιασμένο ρούχο) υποχρεώθηκε από τη μητέρα του να ντύνεται και να μεγαλώνει σαν κορίτσι, για να γλιτώσει από τη μανία της βουλγάρικης κατοχής. Βιώνοντας μία βαθιά κρίση ταυτότητας και φέροντας βαθιά τραύματα, μοιραία καταλήγει να ζει σε ένα περιβάλλον ηθικού ξεπεσμού, περιθωριακό και ψυχοφθόρο. Το Παρτάλι επιλέγει να μετουσιώνει την περιπετειώδη ζωή του σε θεαματική σκηνική περφόρμανς, ασκώντας έτσι τεράστια γοητεία στους ανθρώπους.

Τον ήρωα αυτόν ερμηνεύει, σε έναν προκλητικό θεατρικό μονόλογο ο Χρήστος Στέργιογλου, ένας από τους σπουδαιότερους ηθοποιούς της γενιάς του. Σκηνοθετεί ο ψυχίατρος και δραματοθεραπευτής Στέλιος Κρασανάκης, που έχει και στο παρελθόν υπογράψει τη σκηνοθεσία σε παραστάσεις όπου οι ήρωες είναι πρόσωπα αποκλίνοντα, με ιδιαίτερο ψυχισμό.

Το Παρτάλι

Κείμενο : Θεόδωρος Γρηγοριάδης
Σκηνοθεσία – Επιμέλεια σκηνικού χώρου : Στέλιος Κρασανάκης
Κοστούμια : Κώστας Βεληνόπουλος
Φωτισμοί : Ελευθερία Ντεκώ
Επιμέλεια κίνησης : Αμαλία Μπένετ
Ηχητικός σχεδιασμός : Σπύρος Αραβοσιτάς
Βίντεο : Χρήστος Δήμας

Ερμηνεία : Χρήστος Στέργιογλου

Παρασκευή 6 και Σάββατο 7 Απριλίου ώρα 21.00, στο Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου.

Τιμές εισιτηρίων : 15 €, 10 € και 1 € (με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας)

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510. 220876 – 7 ώρες γραφείου.


ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟ ΠΑΡΤΑΛΙ
Στείλε email με θέμα ΠΑΡΤΑΛΙ στο akroamafm@gmail.com
η συμπλήρωσε την παρακάτω φόρμα




foxyform.com