ΣΩΣΤΕ ΤΟ ΠΕΡΙΑΣΤΙΚΟ ΔΑΣΟΣ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

Η Λέσχη Ορειβασίας Χιονοδρομίας Καβάλας με ομόφωνη απόφαση της Γενικής της Συνέλευσης από πέρυσι ακόμη, είχε εναντιωθεί στη λύση της κατασκευής της περιμετρικής που θα κατέστρεφε σημαντικό κομμάτι του περιαστικού Δάσους της Καβάλας.

Όπως έγκαιρα είχε προειδοποιήσει η ΛΟΧ Καβάλας μέσω του εκπροσώπου μας που παρευρέθηκε στο Δημ. Συμβούλιο της 23-7-2012, «κάποιοι» αποπειράθηκαν να κάψουν το περιαστικό Δάσος προφανέστατα τώρα πια, για να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένα συμφέροντα.
Δυστυχώς γι’ αυτούς και τους ηθικούς τους αυτουργούς, λογάριασαν χωρίς τον Ξενοδόχο. Και Ξενοδόχος είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης του Δάσους, ο απλός κόσμος που ήρθε κατά εκατοντάδες από την πρώτη στιγμή, πριν ακόμη και απ’ τους πυροσβέστες και πάλεψε νικηφόρα με τις φλόγες, με ότι μέσο διέθετε ο καθένας.
Παρόλο όμως που η μάχη τελείωσε με λίγες αλλά οδυνηρές απώλειες (40 στρέμματα καμένου πευκοδάσους, ακριβώς στη χάραξη της περιμετρικής), ο πόλεμος δεν κερδήθηκε ακόμη.
Αν και τα σχέδια που απεργάζονται σκοτεινοί κύκλοι φανερώθηκαν, και όλος ο κόσμος μιλά πλέον για οργανωμένο σχέδιο, τα συμφέροντα είναι μεγάλα και ο κίνδυνος δεν έχει περάσει.

Καλούμε λοιπόν, αρχικά τους Συλλόγους που έχουν άμεση σχέση με το φυσικό περιβάλλον και το Δάσος και είναι ζωντανά κύτταρα αυτής της πόλης, σε μια συνδιάσκεψη που σκοπό θα έχει να βρεί τρόπους και δράσεις ώστε μέσα από την κινητοποίηση των μελών τους αλλά και όλης της ευαισθητοποιημένης τοπικής κοινωνίας να σωθεί το περιαστικό Δάσος της Καβάλας, μοναδικός πνεύμονας πρασίνου της πόλης μας, από κάθε κίνδυνο που το απειλεί.
Την ΤΕΤΑΡΤΗ 12-9-2012 στο ΠΑΛΛΑΔΙΟ ώρα 7.30
ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ με τους εκπροσώπους μας