ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ – 19 - 23 Δεκεμβρίου 2013



- O πολυκινηματογράφος ΑΠΟΛΛΩΝ προβάλλει μέχρι και την Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου, ανήμερα των Χριστουγέννων, τις ταινίες ΜΙΚΡΑ ΑΓΓΛΙΑ (στις 7.10 το απόγευμα και στις 10 το βράδυ), THE HOBBIT: THE DESOLATION OF SMAUG (στις 6.45 το απόγευμα και στις 9.45 το βράδυ) και LAST VEGAS (στις 8.15 και στις 10.15 το βράδυ), FROZEN (στις 6.15 το απόγευμα) και Η ΚΡΥΦΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΓΟΥΟΛΤΕΡ ΜΙΤΙ (θα γίνει μία και μοναδική προβολή στις 10.30 το βράδυ των Χριστουγέννων). Αξίζει να σημειωθεί πως την παραμονή των Χριστουγέννων, Τρίτη 24 Δεκεμβρίου, δεν θα πραγματοποιηθούν οι τελευταίες βραδινές προβολές. Επίσης η ταινία ΜΙΚΡΑ ΑΓΓΛΙΑ δεν θα προβληθεί το βράδυ των Χριστουγέννων.

- Αναδρομική έκθεση ζωγραφικής αφιερωμένη στη μνήμη του Γιάννη Ζαχαρόπουλου, με τίτλο «Ούτε μέρα δίχως γραμμή» πραγματοποιείται από την Τετάρτη 18 ως και το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου στον 2ο όροφο, του Εμπορικού Κέντρου Καβάλας. Ανοικτά καθημερινά από τις 11 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ.

- Ο Σύλλογος Για το Παιδί και την Οικογένεια «ΠΝΟΗ» διοργανώνει την καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη εορταγορά του σήμερα Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου στο ισόγειο του εμπορικού κέντρου.

- Το Ωδείο «Νεάπολις» συνεχίζει τον κύκλο των εορταστικών συναυλιών του σήμερα Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 24ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας (στην περιοχή της ΔΕΠΟΣ), με την κλασική ορχήστρα του που θα εμφανιστεί υπό τη διεύθυνση του Ιωάννη Κεραμίδη για να παρουσιάσει Χριστουγεννιάτικες μελωδίες και κάλαντα.

- Οι απονομές βραβείων του 1ου Γυμνασίου και του 6ου Γενικού Λυκείου Καβάλας, που έλαβαν μέρος στον 16ο Διεθνή Διαγωνισμό Σχολικών Μέσων Ενημέρωσης που έγινε τον περασμένο Απρίλιο στην Ουκρανία, θα πραγματοποιηθούν σήμερα Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου στις 8 το βράδυ στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας.

- Το art café “Παλιά Βιβλιοθήκη”, φιλοξενεί την έκθεση των μελών του Φωτογραφικού Ομίλου Καβάλας Παντελή Ευθυμιάδη και Σταύρου Σταυράκη, με τίτλο "Ψυχή τε και Σώματι", μέχρι την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου.

- Η bar theater παράσταση της Γιούλης Αποκατανίδου με τίτλο ΣΤΑΡΑΤΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Ανδρέα Λαδά, κάθε Πέμπτη στις 10 το βράδυ, στο wine bar ΚΑΠΝΟΜΑΓΑΖΟ. Παίζουν οι Έμυ Καμπουρίδου, Ανδρέας Λαδάς και Ανδρέας Τσιαπτσιάδης.

- Η θεατρική παράσταση "ΟΥ ΜΟΙ ΧΗΡΕΥΣΕΙΣ" με την Χριστίνα Γιαλαμίδου, ανεβαίνει κάθε Πέμπτη στις 10 το βράδυ, στο café CHOCOLAT του Εμπορικού Κέντρου.

- Ο Δήμος Καβάλας παρουσιάζει τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις με τίτλο "Καβάλα στο παραμύθι" από την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου και την Κυριακή 5 Ιανουαρίου στον Δημοτικό Κήπο. Το πρόγραμμα μεταξύ άλλων περιλαμβάνει έκθεση ζωγραφικής των μαθητών της Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης με θέμα «Καβάλα στο παραμύθι» η οποία θα φιλοξενηθεί ως και την Κυριακή 5/1 στο Ισόγειο της Δημοτικής Καπναποθήκης.

- Ο ψυχίατρος Ιάκωβος Μαρτίδης και ο Λέκτορας Σχολικής Παιδαγωγικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, Θεσσαλονίκης Αθανάσιος Στογιαννίδης, θα μιλήσουν με θέμα «Αποδόμηση οικογένειας και άφυλα παιδιά», την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου στις 7 το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας».

- Το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας παρουσιάζει το «Transcription Ensemble», την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου στις 9 το βράδυ στο κινηματοθέατρο ΟΣΚΑΡ, το πρόγραμμα του οποίου περιλαμβάνει έργα των Πιατσόλα, Γιόχαν Στράους, Μπραμς και Ντβόρζακ.

- Η Κινηματογραφική Λέσχη του ΣΦΓΤ Καβάλας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θερβάντες παρουσιάζουν το πρώτο μέρος του αφιερώματος στον Ισπανόφωνο κινηματογράφο. Την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου στις 9 το βράδυ θα προβληθούν αντίστοιχα οι ταινίες «Cousinhood» του Daniel Sánchez Arévalo και «Mama turns 100» του Carlos Saura.

- Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ελευθερούπολης διοργανώνει Χριστουγεννιάτικο πάρτι την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου στις 9 το βράδυ στο Cafe Bar «Vitrine».

- «Ζωντανό» ελαφρολαϊκό πρόγραμμα φιλοξενεί το τσιπουράδικο ΑΠΙΚΟ την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου από τις 9.30 το βράδυ.

- Ο πιανίστας Θόδωρος Κατάκαλος και οι φίλοι του, θα παρουσιάσουν το μουσικό πρόγραμμα με τίτλο ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου στις 10 το βράδυ, στο καφέ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ.

- Θάνος Μικρούτσικος και Ρίτα Αντωνοπούλου, παρουσιάζουν το μουσικό πρόγραμμα με τίτλο "Το πιο ωραίο μου τραγούδι θα σου πω", την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου στις 10 το βράδυ στο καφέ μπαρ ΜΥΡΟΒΟΛΟΣ ΑΝΟΙΞΙΣ.

- Ο λυράρης Γιάννης Καπετανάκης, θα εμφανιστεί την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου στις 10 το βράδυ στο wine bar ΚΑΠΝΟΜΑΓΑΖΟ.
- H ΤΑΒΕΡΝΑ «Ο ΣΑΒΒΑΣ» ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΛΑ’Ι’ΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 9 ΤΟ ΒΡΑΔΥ.

- H ΤΑΒΕΡΝΑ «ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΤΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗ» ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΑΓΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΑ’Ι’ΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ, ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΒΡΑΔΥ.

- Το Στέκι Της Νέας Πόλης, φιλοξενεί μια έκθεση χειροποίητων κοσμημάτων και ελαιογραφιών της Ξανθίππης Εφραιμίδου, καθώς και μια σειρά από φυτικά χειροποίητα καλλυντικά και προϊόντα αρωματοθεραπείας της Παυλίνας Ιορδανοπούλου, από το Σάββατο 21 ως και την Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου.

- Η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της Κατερίνας Σημηντήρα, με τίτλο "Εξαίσιες ωδές μιας μυστικής πορείας", θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου στις 7 το απόγευμα στην Δημοτική Βιβλιοθήκη, με ομιλητές την δικηγόρο και συγγραφέα Γεωργία Χιόνη και τον ποιητή Σπύρο Μαλγαρινό.

- Οι «Bewized» στο πλαίσιο της προώθησης του νέου τους άλμπουμ με τίτλο "Undead Legacy" θα εμφανιστούν το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου στο Havana Club (ex-Jazz Rock), με support groups τους “Dagger Of Betrayal”, “In This Dysphoria” και “Cursed By The Sky”. Ώρα έναρξης 8 το βράδυ.

- Το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας θα παρουσιάσει τα Μουσικά Σύνολα και τις Χορωδίες του, στο πλαίσιο της καθιερωμένης χριστουγεννιάτικης συναυλίας του το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου στις 8 το βράδυ στο Αμφιθέατρο Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

- Το art cafe ΠΑΛΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ παρουσιάζει το μουσικοθεατρικό σόου με τίτλο ΣΑΝ ΠΑΛΙΟ ΤΖΟΥΚ ΜΠΟΞ με τους Γιάννη Κανάκη, Ανδρέα Τσιαπτσιάδη και όχι μόνον, κάθε Σάββατο στις 10 το βράδυ.

- Το χριστουγεννιάτικο party του Συλλόγου Φίλων Λατινοαμερικάνικης Κουλτούρας «KavaLatino», θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου στις 10 το βράδυ στο «Batis Multiplex».

- Συναυλία «έντεχνου» ελληνικού τραγουδιού, φιλοξενεί το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου στις 10 το βράδυ το καφέ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ.

- Το PIANO FORTE των Λάκη Λεοντιάδη, Χρύσας Παπαδοπούλου και Τάσου Καλαφάτη, θα δώσει συναυλία το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου στις 10.30 το βράδυ στην ΜΑΡΚΙΖΑ.

- Η ΘΕΑΤΡΟΥ ΑΝΑΒΑΣΙΣ παρουσιάζει στο πολιτιστικό κέντρο της (οδός Λεωνάτου , την παιδική χριστουγεννιάτικη παράσταση με τίτλο «Οι δίδυμοι Χιονάτοι, οι Νανούλες και ο Αη Βασίλης», το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου στις 7 το απόγευμα και την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου στις 11.30 το πρωί και στις 7.30 το απόγευμα.

- Η παιδική σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας ανεβάζει την μουσικοθεατρική παράσταση της Στέλλας Μιχαηλίδου, με τίτλο «Περπατώ εις το δάσος» στο δημοτικό θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου». Παραστάσεις δίνονται καθημερινά το πρωί για τους μαθητές των σχολείων ως και αύριο Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου, ενώ η παράσταση κοινού θα ανέβει για τελευταία φορά αυτή την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου στις 5 το απόγευμα.

- Ο Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας, σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, τιμά την Καβαλιώτισσα ηθοποιό Αντιγόνη Βαλάκου, η οποία πέθανε πρόσφατα, εκθέτοντας καθ’ όλη τη διάρκεια της χειμερινής θεατρικής περιόδου, φωτογραφίες παραστάσεων του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και παραγωγών που φιλοξενήθηκαν στο δημοτικό θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου» τα τελευταία χρόνια, τραβηγμένες από μέλη της ομάδας φωτογράφισης θεατρικών παραστάσεων του Ομίλου. Η έκθεση είναι ανοικτή σε ημέρες και ώρες που πραγματοποιούνται εκδηλώσεις στο χώρο του θεάτρου, με την είσοδο να είναι ελεύθερη.

- Το 1ο Γενικό Λύκειο Καβάλας θα διοργανώσει μια συναυλία την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου στις 10 το βράδυ στο wine bar ΚΑΠΝΟΜΑΓΑΖΟ.

- Το club MOTEL, φιλοξενεί μια συναυλία του ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΓΑΛΗ την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου στις 10.30 το βράδυ.

- Τα τοπικά συγκροτήματα «Above Us The Waves», «On Eden Expelled» και «Dreamers», σας προσκαλούν σε ένα «Christmas Show» που θα γίνει την Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου στις 8 το βράδυ στον πολυχώρο ΣΗΜΑΤΑ ΚΑΠΝΟΥ.

- Το καφεζυθοπωλείο ΠΑΛΛΑΔΙΟ παρουσιάζει μια συναυλία «έντεχνου» ελληνικού τραγουδιού με το τοπικό σχήμα ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΙ την Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου στις 9.30 το βράδυ.