Μεγάλη επιτυχία για την ‘Κληρονομιά’

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 31.03.2014
ΤΕΧΝΟΘΕΑΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η παράσταση ‘ Η Κληρονομιά’ κατά τις δύο πρώτες παραστάσεις που ανέβηκαν το περασμένο σαββατοκύριακο στη Χρυσούπολη. Το Δημοτικό Θέατρο κατακλείστηκε κυριολεκτικά από τους θεατρόφιλους της περιοχής του Νέστου και όχι μόνο.

Απόλαυσαν όλοι μια κωμωδία ανατρεπτική, αλλοπρόσαλλη με ξεκαρδιστικούς χαρακτήρες και άφθονο γέλιο που διέκοπτε κάθε τόσο τη φυσική ροή της παράστασης που έφτασε τις δύο ώρες σε διάρκεια!

Όσοι δεν πρόλαβαν να εξασφαλίσουν μία θέση, θα έχουν και δεύτερη ευκαιρία το προσεχές σαββατοκύριακο 5 και 6 Απριλίου στις 8 μ.μ. Η παράσταση ανεβαίνει επίσης στις 13 Απριλίου στην Ελευθερούπολη ενώ στις 29 Απριλίου θα πάρει μέρος στο Φεστιβάλ των ερασιτεχνικών θιάσων στην Καβάλα. Θα ακολουθήσουν παραστάσεις στην Ξάνθη και την Ορεστιάδα.

‘Η Κληρονομιά’ είναι μία ιδιαίτερη, σύγχρονη, ανατρεπτική κωμωδία, με πολύ γέλιο και αλλοπρόσαλλες καταστάσεις να διαδραματίζονται πάνω στο σανίδι, που κάνει αίσθηση με τις ανατροπές της, αλλά και με τους ιδιαίτερους χαρακτήρες της.
Η κωμωδία αυτή διαφέρει από τις κωμωδίες που ‘χουμε συνηθίσει να απολαμβάνουμε από συλλόγους και θεατρικές ομάδες της περιοχής μας. Οι σκηνές εξελίσσονται πάνω στο θεατρικό σανίδι εναλλάξ αλλά και παράλληλα. Ο θεατής βρίσκεται σε μία διαρκή εγρήγορση παρακολουθώντας κωμικές καταστάσεις και παράλληλη δράση επί σκηνής. Ποιος είναι λοιπόν ο Ρόκυ… ο οποίος καταφθάνει στη σκηνή του ΤΕΧΝΟΘΕΑΤΡΟΥ και πολιορκεί μια ολόκληρη οικογένεια, μια ολόκληρη πόλη και μια ανατρεπτική παράσταση…;

Η συνέχεια επί της σκηνής του Τεχνοθεάτρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Χρυσούπολης.

Οι συντελεστές του έργου: Βάλια Δάτσαλη, Μαρία Δεληνικόλα, Ελευθερία Ζαμπέλου, Δημήτρης Καμπάκος, Κυριακή Κλεισαρχάκη, Δαμιανός Κωνσταντινίδης, Γιώργος Μακίδης, Δημήτρης Μολοχίδης, Σωκράτης Νίκου, Κατερίνα Νούση, Κυριακή Ξανθοπούλου, Βούλα Χοτζούδη Παναγιωτίδου, Δημήτρης Σωτηριάδης.
 

Σκηνοθεσία: Ανδρέας Ελαίας. 
Σεναριο: Μάγδα Νικηφορίδου,
Μουσική Επιμέλεια: Πασχάλης Καλογερούδης,
Σκηνικά – Κοστούμια : Χριστίνα Γλυφού,
Μακιγιάζ: Έμη Πιπιλιάγκα ,
Κομμώσεις : Δέσποινα Γιοβάνογλου,
Διεύθυνση Επιμέλειας - Οργάνωση Παραγωγής – Φροντιστήριο: Βούλα Χοτζούδη –Παναγιωτίδου,
Φωτισμός:Σπύρος Ρόϊδος,
Φωτογράφος παράστασης: Στέλλα Φεσσατίδου.
 

Χορηγός επικοινωνίας: FASMA Productions.
 

Ευχαριστούμε το Δήμο Νέστου και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας. Χορηγός : Δήμος Νέστου.
Μείνετε συντονισμένοι … «Η Κληρονομιά» ΕΡΧΕΤΑΙ…!!!

«ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ Δ.Δ. ΦΩΛΕΑΣ»

Ελευθερούπολη, 31/03/2014

Δελτίο Τύπου

Θέμα: «Υπογραφή της σύμβασης του έργου «ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ Δ.Δ. ΦΩΛΕΑΣ»

Υπεγράφη σήμερα στο δημαρχείο Παγγαίου η σύμβαση του έργου «ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ Δ.Δ. ΦΩΛΕΑΣ"» συνολικού προϋπολογισμού 1.820.000,00 ευρώ, παρουσία του δημάρχου Παγγαίου, Βασίλειου Ξουλόγη και του εκπροσώπου της κοινοπραξίας «ΤΑΤΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ & ΣΙΑ ΕΕ – ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ & ΣΙΑ ΕΤΕ «ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΚΙΛΚΙΣ» κ. Τάτση Γεωργίου.
Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και αφορά στην κατασκευή εσωτερικού και εξωτερικού δικτύου αποχέτευσης του οικισμού Φωλεάς, συνολικού μήκους 6,73 χλμ.

Πρόσκληση σε Ανοικτό Διάλογο για τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ


Αγαπητές φίλες και φίλοι,
Η νέα διοίκηση του Δήμου, η οποία θα εκλεγεί το Μάιο, πρέπει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του τόπου μας σε στενή συνεργασία με όλους τους επαγγελματικούς και κοινωνικούς φορείς, με τη συμμετοχή όλων των κατοίκων στις αποφάσεις που τους αφορούν.

Ολοκληρώνουμε τις θέσεις μας για το Δήμο και αναλαμβάνουμε δεσμεύσεις προς τους δημότες μέσα από Ανοικτό Διάλογο με την κοινωνία:
Την Τετάρτη 2 Απριλίου
στις 8:00 το βράδυ στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας»
οργανώνουμε εκδήλωση Ανοικτού Κοινωνικού Διαλόγου
για τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

Παρουσιάζουμε τις προτεραιότητες μας για τον Πολιτισμό και σας προσκαλούμε να παραβρεθείτε και να λάβετε το λόγο, εκθέτοντας τις δικές σας απόψεις και προτάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, που σας απασχολούν. Οι προτάσεις σας θα συμβάλουν ουσιαστικά στην τελική διαμόρφωση του προγράμματος μας.

Με εκτίμηση,
Μάκης Παπαδόπουλος
Ανεξάρτητος Υποψήφιος Δήμαρχος Καβάλας

«Μπερντέδες» λάιβ

Τα σμιξίματα του παραδοσιακού με το σύγχρονο πίσω από τους «Μπερντέδες»

Το Λιτρίβι Ηλιούπολης παρουσιάζει το Σάββατο 5 Απριλίου 2014 στις 21:00 τους «Μπερντέδες». Οι Μπερντέδες είναι ένα μουσικό σχήμα που δημιουργήθηκε πολύ πρόσφατα και εντελώς απρόσμενα από ανθρώπους που φτιάχνουν και παίζουν μουσική σε τρία διαφορετικά σημεία της Ελλάδας (Αθήνα, Κομοτηνή, Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας). Έχοντας διαφορετικές αφετηρίες και καταβολές, προσεγγίζουν την παραδοσιακή ελληνική μουσική, το ρεμπέτικο τραγούδι και πιο πρόσφατα θέματα της ελληνικής δισκογραφίας. Όλα αυτά τα σμίγουν με σύγχρονες συνθέσεις και καινούργιο ελληνικό στίχο, που λειτουργεί ως ένα νέο όχημα έκφρασης και ελευθερίας.

Πίσω από τους «Μπερντέδες» βρίσκονται οι:
Γιώργος Κούτσικας: κιθάρα, φωνή
Στράτος Γιάνναρος: κρουστά, τζουρά, φωνή
Μαρία Κωνσταντή: ούτι, φωνή
Αλέξανδρος Γερασίμου: κρουστά, αυλούς, κρητική λύρα
Νίκος Γαλάνης: τρίχορδο, φωνή

Το Λιτρίβι («Η Τέχνη στο Παλιό Λιτρίβι Κοιν.Σε.Π.») είναι μια συλλογικότητα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με έδρα τον Πόρο και δράση σε όλη την επικράτεια, που σκοπό έχει να αγκαλιάσει κάθε ειλικρινή και ουσιαστική έκφανση της τέχνης και του πολιτισμού. Από την έναρξη της δραστηριότητάς του τον Μάρτιο του 2013 έχει πλούσια πολιτιστική δράση στους δύο χώρους του, στον Πόρο και στην Ηλιούπολη, όπως μπορείτε να δείτε στον ιστότοπό του (www.stopaliolitrivi.gr).

Το δασάκι της Παναγούδας καθαρίζει η Νεολαία Εθελοντισμού και Ανάπτυξης Καβάλας

Η Νεολαία Εθελοντισμού και Ανάπτυξης Καβάλας (Ν.Ε.Α. Καβάλας) ως μέλος του “Let’sdoitGreece”, που ξεκίνησε στην Ελλάδα από το 2012, θα πραγματοποιήσει καθαρισμό στο Δασάκι της Παναγούδας την Κυριακή 6 Απριλίου και ώρα 11:00, με σημείο συνάντησης την είσοδο του άλσους απέναντι από τον ραδιοφωνικό σταθμό της πρώην ΕΡΤ.

Το ''Let'sdoitWorld'' αποτελεί τη μεγαλύτερη και πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη εθελοντική καμπάνια περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης σε παγκόσμια κλίμακα με συμμετοχή 108 χωρών και 8.000.000 εθελοντών. Κάθε χρόνο, χιλιάδες πολίτες από κάθε μεριά του πλανήτη, καθαρίζουν τις χώρες τους, περνώντας μήνυμα βελτίωσης και προστασίας του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος.

Φέτος για τρίτη φορά, φιλοξενεί τη συγκεκριμένη καμπάνια που "υιοθετήθηκε" από την Ελλάδα με πρωτοβουλία του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αττικής “Ώρα για Δράση” και της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων. Σκοπός μέσα σε μία ημέρα, να συντονιστούμε ταυτόχρονα σε ολόκληρη την Ελλάδα, πραγματοποιώντας εθελοντικές δράσεις καθαρισμού, εξωραϊσμού και αισθητικής αναβάθμισης σε κάθε γωνιά της χώρας.

Τα μέλη της Νεολαίας Εθελοντισμού και Ανάπτυξης Καβάλας θα παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου την Πέμπτη 3 Απριλίου και ώρα 12:00 στο γραφείο της ομάδας, στην οδό Φιλίππου 4 στον δεύτερο όροφο, με στόχο την ενημέρωση των πολιτών της Καβάλας και την ευαισθητοποίηση τους.

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε με τα μέλη της ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑΣ μέσω ηλεκτρονικού τα-χυδρομείου στο 

voluntarismkavala@gmail.com 
και μέσω της σελίδας μας στο  face-book:
 www.facebook.com/voluntarismkavala.


Ο Ακρόαμα fm είναι χορηγός επικοινωνίας και στηρίζει την προσπάθεια  της Νεολαίας Εθελοντισμού και Ανάπτυξης Καβάλας