Κεντρική εκδήλωση για την ΑΝΤΑΡΣΙΑ στην ΑΜΘ

Την κεντρική της εκδήλωση πραγματοποιεί η Αριστερή Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση για την ΑΝΤΑΡΣΙΑ στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη την Παρασκευή 25 Απριλίου στις 7 στην πλατεία Ομονοίας.

Ο Βασίλης Χονδρογιάννης υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Καβάλας και ο Δημήτρης Κυραναστάσης υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος μίλησαν στον Ακρόαμα fm για τις προτεραιότητες του συνδυασμού στην Περιφέρεια.

Ένας άλλος δρόμος με προτεραιότητα τις ανάγκες του πολίτη είναι εφικτός ανέφεραν ενώ τόνισαν τις αναπτυξιακές δυνατότητες της Καβάλας και της ευρύτερης περιοχής.

Διαβάστε παρακάτω το δελτίο τύπου.

Η Αριστερή Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση για την ΑΝΤΑΡΣΙΑ στην ΑΜΘ καλεί σε κεντρική εκδήλωση την Παρασκευή25 Απριλίου στις 7 στην πλατεία Ομονοίας.Θα ακολουθήσει συναυλία με τους ΕΠ και τα Χαραμπάτια.

Στην συγκυρία που διανύουμε, όπου καταστρατηγούνται κεκτημένα δεκαετιών , είναι αναγκαία παρά ποτέ η ύπαρξη και η ενίσχυση σχημάτων, τα οποία μαζί με τον λαό, αντιστέκονται και δίνουν την δυνατότητα νίκης και ανατροπής, απέναντι στην λαίλαπα των πολιτικών κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ. Σχήματα τα οποία θα λειτουργούν αμεσοδημοκρατικά, των οποίων οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι θα είναι ανά πάσα στιγμή ανακλητοί και όλη η εξουσία θα βρίσκεται στα χέρια της γενικής συνέλευσης του σχήματος.

Ένα τέτοιο περιφερειακό σχήμα οφείλει να παλεύει για:

• Την ανατροπή της πολιτικής του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΔΝΤ, την αντικαπιταλιστική ανατροπή σε Ελλάδα και Ευρώπη. Η καπιταλιστική βαρβαρότητα δεν είναι μονόδρομος. Παλεύουμε για την έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Την κατάργηση των μνημονίων, της δανειακής σύμβασης και των εφαρμοστικών τους νόμων που έχουν οδηγήσει το λαό στην εξαθλίωση. Την ανατροπή μιας φασίζουσας κυβέρνησης, η οποία με όχημα τα μνημόνια έχει καταργήσει κεκτημένα δεκαετιών όπως εργασιακά δικαιώματα, δωρεάν υγεία και παιδεία, πολιτικές και δημοκρατικές ελευθερίες. Η Ε.Ε. των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, της φτώχειας, της ανεργίας, των σύγχρονων στρατοπέδων συγκέντρωσης για τους μετανάστες, δεν είναι το σπίτι των λαών, δεν φτιασιδώνεται, αλλά ανατρέπεται!

• Την κατάργηση του Καλλικράτη, που είναι η εφαρμογή των Μνημονίων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και φέρνει κλείσιμο παιδικών σταθμών, ιδιωτικοποιήσεις δημοτικών επιχειρήσεων και δημόσιων αγαθών, φοροεπιδρομές και όχι μόνο. Είμαστε υπέρ μιας αυτοδιοίκησης που θα έχει ως προτεραιότητα τις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων της κάθε περιοχής και θα εφαρμόζει τις αρχές της άμεσης δημοκρατίας, φέρνοντας τη λήψη των αποφάσεων στις λαϊκές συνελεύσεις των κατοίκων.

• Την υπεράσπιση του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις. Υπερασπιζόμαστε το δημόσιο χαρακτήρα των πλουτοπαραγωγικών πηγών του τόπου μας. Το νερό, τα ιαματικά νερά, ο ορυκτός πλούτος, η χλωρίδα και η πανίδα ανήκουν στο λαό και όχι στους ντόπιους και ξένους επίδοξους εκμεταλλευτές τους.