Βραζιλία -Κροατία απόψε στις 11 το βράδυ το Παγκόσμιο Κύπελλο No.20 αρχίζει

Οι πέντε φορές νικήτρια και διοργανώτρια Βραζιλία αντιμετωπίζει στο πρώτο παιχνίδι του Μουντια 2014 την φιλόδοξη Κροατία πο δεν έχει τίποτα να χάσει.

Όλη η πίεση θα είναι στονν Neymar και την παρέα του στο Σάο Πάολο, με ένα ολόκληρο έθνος να ψάχνει απεγνωσμένα για ένα νικηφόρο ξεκίνημα στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Κοσμοπολίτικη χαρακτηρίζει την ομάδα Niko Kovac η επίσημη ιστοσελίδα του παγκοσμίου Κυπέλλου

Ομάδα που διαθέτει τα εργαλεία για να χαλάσει το πάρτι, με παίκτες που αγωνίζονται σε μερικά από τα μεγαλύτερα κλαμπ στην Ευρώπη ενώ διαθέτει μόνο δύο παίκτες απο την Κροατία.

Μέχρι τώρα οι δύο ομάδες έχουν δώσει μεταξύ τους δύο παιχνίδια. Σε κανένα από αυτά δεν έχει νικήσει η Κροατία. Η Βραζιλία έχει πάρει μια νίκη και το άλλο ματς έχει έρθει ισόπαλο.

Ο αγώνας
Βραζιλία-Κροατία, Arena de Sao Paulo, Σάο Πάολο, Πέμπτη, 12η Ιουνίου, 17.00 (τοπική ώρα)23:00 (ώρα Ελλάδος)

Στο εναρκτήριο παιχνίδι του Μουντιάλ 2014 θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά η ταχνολογία Goal-Line Technology (GLT)«τεχνολογία γραμμής τέρματος. Πρόκειται για ένα σύστημα το οποίο λειτουργεί με δεκατέσσερις κάμερες οι οποίες έχουν τοποθετηθεί σε συγκεκριμένα σημεία στα γήπεδα και εστιάζουν στις δύο γραμμές τέρματος (την κάθε γραμμή τέρματος επιτηρούν επτά κάμερες).

Με τη χρήση ενός προηγμένου συστήματος ανίχνευσης, καθορίζεται σε πραγματικό χρόνο η θέση της μπάλας.
Σε περίπτωση που η μπάλα περάσει ολόκληρη τη γραμμή τέρματος, μέσω του συστήματος αυτού, στέλνεται σε διάστημα ενός δευτερολέπτου, σήμα στο ρολόι του διαιτητή, ο οποίος έχει την ευθύνη να υποδείξει το τέρμα.

Η ΑΠΟΥΣΙΑ
Mario Mandžukić (CRO) - Μπάγερν Μονάχου προς τα εμπρός. 50 συμμετοχές(13 γκολ)
η Κροατία θα στερηθεί των υπηρεσιών του Μάριο Μάντζουκιτς μετά την κόκκινη κάρτα που δέχθηκε στο παιχνίδι με την Ισλανδία τον Νοέμβριο και θα εκτίσει σήμερα.
ΠΡΟΣΟΧΗ Οι Κροάτες έχουν το δικό τους πολιτογραφημένο Βραζιλιάνο επιθετικό Εντουάρντο ντα Σίλβα.

Αφιερωμένο στο Μουντιάλ το doodle της Google

Το ποδόσφαιρο είναι παντού. Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου ξεκινάει σήμερα με την οικοδέσποινα Βραζιλία να αντιμετωπίζει την Κροατία.  

Η Google αφιερώνει το σημερινό της doodle στο Μουντιάλ ενώ και το Facebook έχει ετοιμάσει ειδική σελίδα με όλα τα νέα του Μουντιαλ

Παζάρι βιβλίου απο σήμερα στην Καβάλα

Πέμπτη 12 Ιουνίου ξεκινάει το παζάρι στην Καβάλα - Ερυθρού Σταυρού 34 απέναντι από την Νομαρχία - βιβλία για όλους 120 εκδοτών με τιμές που ξεκινούν από μισό ευρώ - είσοδος ελεύθερη - σας περιμένουμε όλους από τις 10 το πρωί έως τις 9 το βράδυ

Ολυμπιακός Βόλου - Ξάνθη 1-2 (VIDEOS)

Η Ξάνθη θα είναι τελικά η ομάδα που θα αγωνίζεται στη σουπερλίγκα και την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Σε ένα παιχνίδι που ξεκίνησε με 25 λεπτά καθυστέρηση με ανατροπή και με 10 παίκτες από το 48' η Ξάνθη κέρδισε στο μπαράζ του «Κλ. Βικελίδης» με 2-1 τον Ολυμπιακό Βόλου και παραμένει στην SUPERLEAGUE.

Συνθέσεις
Ολυμπιακός Βόλου (Παντέλης): Γκίτκος, Γιαλούσης, Μελίσσης, Αρβανίτης, Κατσιαρός, Ρόκας, Πινδώνης, Ζέρης (86' Κατσίκης), Μόνχε (86' Ιωάννου), Νικολιάς (77' Μπρέσκα), Γκούρμα.

Ξάνθη (Κεχαγιάς): Κυριακίδης, Βασιλακάκης, Ντε Γκούζμαν, Γούτας, Μπέρτος, Φλίσκας, Κάλβο (94' Χοσέμι), Μάνταλος, Μαρίν (54' Ράνος), Παΐτο (90' Βάλλας), Σολτάνι.