Σύσκεψη φορέων για τον LNG 26.6.2014

Σύσκεψη φορέων συγκάλεσε το απόγευμα της Πέμπτης η Συντονιστική Επιτροπή κατά του LNG προκειμένου να συζητηθεί η καλύτερη δυνατή διοργάνωση του συλλαλητηρίου της Πέμπτης, 3 Ιουλίου 2014 με τη σύμπραξη όλων των κοινωνικών και πολιτιστικών συλλόγων.

Στη σύσκεψη, εκτός από τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής παρέστησαν η νεοεκλεγείσα Δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, ο Αντιδήμαρχος Καβάλας, Χριστόδουλος Μιχαλάκης εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Καβάλας, Κωστή Σιμιτσή, που απουσίαζε στο εξωτερικό, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Αρχέλαος Γρανάς, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ –ΑΜ, Δημήτρης Κυριαζίδης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, Βασίλης Λεμονίδης , ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καβάλας, Χρήστος Χρυσαλίδης, ο αντιπρόεδρος του Επιμελητήριου Καβάλας, Γιάννης Παναγιωτίδης ,ο αντιπρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Νέας Καρβάλης Νίκος Καρακεϊσογλου, ο νεοεκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος, Νίκος Γκίκας, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΅ΚΑΒΑΛΑ Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ΅ και νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος Μάκης Παπαδόπουλος, ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Εμμανουηλίδης , ο νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος και εκπρόσωπος των εργαζομένων στην Καβάλα Oil, Μανώλης Κελαϊδάκης , πρόεδροι και εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων και ναυταθλητικών σωματείων της Καβάλας και της Νέας Καρβάλης.

Στη σύσκεψη κατατέθηκαν πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις. Η Δήμητρα Τσανάκα πρότεινε την διοργάνωση ενημερωτικής εκδήλωσης με την παρουσία επιστημόνων του ΔΠΘ και καλεσμένους όλους τους συλλόγους γονέων και τους εκπαιδευτικούς, προκειμένου να ενημερωθούν για την επικινδυνότητα πλωτού σταθμού LNG στον κόλπο της Καβάλας από τους πλέον ειδικούς για το θέμα αυτό, αλλά και να κληθούν να προσέλθουν μαζικά με τα παιδιά στο συλλαλητήριο.

Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Εμμανουηλίδης πρότεινε να κοινοποιηθεί το ψήφισμα στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη, ΦΝΘ κ.κ. Προκόπιο, προκειμένου την προσεχή Κυριακή να αναγνωστεί με εντολή του σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Μητροπόλεως μας.

Η κα. Παναγιώτα Τσελεκτσίδου, εκπροσωπώντας της Ένωση Εκπαιδευτικών Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης πρότεινε το ψήφισμα να κοινοποιηθεί στον προϊστάμενο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γιώργο Χεριστανιδη, ο οποίος στην συνεχεία θα το προωθήσει σε όλα τα σχολεία, γυμνάσια και λύκεια, για να ενημερωθούν οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς, οι οποίοι προσέρχονται στα σχολεία για να λάβουν την βαθμολογία των παιδιών τους με την λήξη της σχολικής χρονιάς.

Ο Μανώλης Κελαϊδάκης πρότεινε να ενημερωθούν όλα τα σωματεία εργαζομένων της Καβάλας, ιδιαίτερα στα πολυπληθή, όπως αυτό της Καβάλα Oil, το οποίο συμμετείχε μαζικά σε όλους τους κοινωνικούς αγώνες.

Ο Πρόεδρος της Θασιακής Ένωσης Καβάλας κ. Τσιλογεώ ργης προθυμοποιήθηκε να έρθει ο ίδιος σε επικοινωνία με τους προέδρους των Πολιτιστικών Συλλόγων σε μια προσπάθεια να κινητοποιηθούν όλοι οι Πολιτιστικού Σύλλογοι.

Εκείνο που επισημάνθηκε από τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής ήταν η αδυναμία εξεύρεσης οικονομικών πόρων, απαραιτήτων για τα οργανωτικά θέματα του συλλαλητηρίου, όπως π.χ για την εκτύπωση πανό.

Ο Αναγνώστης Καραμπατζακης , εκπροσωπώντας της Λαϊκές Επιτροπές ,πρότεινε η κάθε συλλογικότητα να προσέλθει στο συλλαλητήριο με το δικό της πανό. Μέλη της Επιτροπής Αθλητισμού και Εθελοντισμού του Δήμου Καβάλας προσφέρθηκαν να διανείμουν το ψήφισμα σε χώρους μαζικής συνάθροισης, όπως καφέ, παραλίες κλπ.

Τέλος, συμφωνήθηκε να αποφευχθούν οι πολλές ομιλίες και χαιρετισμοί εκπροσώπων φορέων κατά το συλλαλητήριο και να δοθεί ο μεγαλύτερος χρόνος στα παιδιά και κυρίως στους μαθητές της Νέας Καρβάλης.