Συνέντευξη τύπου απο τον πρόεδρο της ΕΠΣΚΑΒΑΛΑΣ

Συνέντευξη τύπου εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι ο πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας Μπάμπης Ευσταθιάδης.

Ο κ. Ευσταθιάδης αναφέρθηκε σχεδόν επιγραμματικά στα προβλήματα που ταλανίζουν τα σωματεία της ΕΠΣΚαβάλας τα οποία είναι κυρίως οικονομικά λέγοντας πως «ήδη πολλές ομάδες προβληματίζονται για την συμμετοχή τους στα ανδρικά πρωταθλήματα της νέας χρονιάς. Η Ένωση μας ωστόσο τους προτρέπει να συμμετέχουν τα παιδιά των μικρότερων κατηγοριών, δηλαδή στα εφηβικά και παιδικά πρωταθλήματα».

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Σε ότι έχει να κάνει με τον χώρο της διαιτησίας, ο πρόεδρος της Ένωσης τόνισε με έμφαση πως στόχος είναι να αναδειχθούν νεαροί διαιτητές έτσι ώστε να υπάρχει και εκπροσώπηση της Ένωσης στις μεγάλες επαγγελματικές κατηγορίες καθώς ένα διαιτητές που είναι μεγάλος σε ηλικία δεν μπορεί να συμμετέχει σε αυτές.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ

Το πρωτάθλημα και φέτος θα ξεκινήσει 13 Σεπτεμβρίου ενώ νωρίτερα θα προηγηθούν και 3 αγωνιστικές για το Κύπελλο.
Τέλη Σεπτέμβη και πιο συγκεκριμένα στις 30 του μηνός θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη συνάντηση των παιδικοεφηβικών τμημάτων.

ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ

Μέχρι τις 30 Ιουλίου ισχύουν οι αποδεσμεύσεις των ποδοσφαιριστών, ενώ μέχρι τέλος Αυγούστου οι μετεγγραφές.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν οι παράγοντες των ομάδων αλλά οι ποδοσφαιριστές να απευθύνονται στα γραφεία της ΕΠΣΚαβάλας.
Τέλος, την ΕΠΣΚαβάλας μπορούν να επισκέπτονται και όσοι θέλουν να ενημερωθούν για τις προκυρήξεις των πρωταθλημάτων και για να δηλώσουν συμμετοχή σε αυτά.

Τουρνουά στην μνήμη του Βασίλη Ραφτόπουλου
Το πρώτο θέμα που ανέφερε ο Μπάμπης Ευσταθιάδης δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από την μεγάλη απώλεια του Βασίλη Ραφτόπουλου που έφυγε πριν από λίγες μέρες από τη ζωή.
Ο πρόεδρος της ΕΠΣΚ προανήγγειλε πως θα διοργανωθεί ένα Τουρνουά στην μνήμη του.
Ο Μπάμπης Ευσταθιάδης έκανε μια μικρή αναδρομή στα χρόνια που ανέλαβε τα ηνία του ΑΟΚ η οικογένεια Ψωμιάδη και τις δυο χρονιές που ο ΑΟΚ άλλαξε δυο κατηγορίες και ανέβηκε στην Σούπερ Λίγκα, τονίζοντας με έμφαση πως όταν δήλωνε στα ΜΜΕ τον στόχο της ομάδας που ήτανε η άνοδος τότε όλοι των περιγελούσαν, δηλώνοντας όμως πως από πίσω υπήρχε ένα δυνατός επενδυτής, μέχρι να φτάσουμε στα όσα συνέβησαν με την πολιτεία και την ομάδα την ανέλαβε ο Ερασιτέχνης στη Δ Εθνική, που με μείον 4 βαθμούς και στήνοντας μια ομάδα την τελευταία στιγμή έκανε μία πολύ καλή πορεία, που θα μπορούσε να ήτανε και πρωταθλητισμού κάτω από άλλες συνθήκες.

Ο κ. Ευσταθιάδης δήλωσε την αμέριστη στήριξη τόσο της δικής του αλλά και της ΕΠΣΚ στα πρόσωπα που εκπροσωπούν τον Ερασιτέχνη και δεν πρέπει «να τυγχάνουν της απαξίωσης» όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Διοίκηση Τσάκα: «Πήρε ο «επενδυτής» την ομάδα την χρησιμοποίησε και την πέταξε»

Ιδιαίτερα καυστικός ήτανε ο πρόεδρος της ΕΠΣΚ σε ότι έχει να κάνει με την διοίκηση Τσάκα, καθώς όπως δήλωσε «πήρε ο «επενδυτής» την ομάδα την χρησιμοποίησε και την πέταξε» για να χρησιμοποιήσει στην συνέχεια πιο βαρύ παράδειγμα λέγοντας πως «ήπιες το αίμα από το ζώο αλλά δεν το αφήνεις να πεθάνει κιόλας. Κι όμως τους ακούσαμε να βγαίνουν στα ραδιόφωνα και να ζητάνε να παραιτηθεί ο Ερασιτέχνης, να βγαίνουν εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και να συμφωνούν με αυτά που για μένα είναι απαράδεκτα πράγματα και δεν πρέπει να γίνονται».

Αισιόδοξος για την συνέχεια του ΑΟΚ – Άρχισε η εκκαθάριση

Τέλος ο πρόεδρος της ΕΠΣΚ δήλωσε πως όλο αυτό το διάστημα είναι κοντά στον Ερασιτέχνη και τόνισε πως αυτός ήτανε ο συνδετικός κρίκος μεταξύ του κ. Λαζαρίδη έτσι ώστε να έρθει σε επαφή με τον Ερασιτέχνη και στην συνέχεια ήρθε και ο κ. Αντωνίου, ενώ αποκάλυψε πως «ενώ είχανε το ΟΚ από τον Ερασιτέχνη και είχανε πει πως θα ξοδέψουνε 150.000 ξαφνικά διαβάζανε στις εφημερίδες πως για να κάνει πρωταθλητισμό η ομάδα θέλει 300.000 ευρώ.
Εγώ πιστεύω πως φοβηθήκανε και φύγανε και γι αυτό φταίμε εμείς που υπηρετούμε το ποδόσφαιρο, υπηρετήσαμε και το επαγγελματικό, ξέρουμε τα δεδομένα.

Ο Ερασιτέχνης γνωρίζοντας «τις πλάτες του» μπορεί να προχωρήσει την ομάδα μέχρι ένα σημείο. Θα την προχωρήσει και είναι ανοιχτός σε όλους. Όποιος και να πάει στον ΑΟΚ θα υπογραφούν συμφωνητικά με τον Ερασιτέχνη και ότι πουν αυτά θα τηρηθούν. Είναι κακό είτε να διώχνουμε κάποιους, είτε να απαξιώνουμε κάποιους. Έχουμε χρέος να τους προστατέψουμε αυτούς τους ανθρώπους του Ερασιτέχνη γιατί εκτός του ποδοσφαιρικό τμήμα έχουν άλλα κι άλλα τμήματα να τρέξουν. Γιατί είναι άνθρωποι δικοί μας, ζούμε στην ίδια πόλη, καθημερινά αγωνιούνε κι αυτοί και προσπαθούν για το καλό του ΑΟΚ».
Ο κ. Ευσταθιάδης δήλωσε μεταξύ άλλων πως όλοι αγωνίζονται καθημερινά για το καλό του ΑΟΚ και πως είναι σίγουρος πως μέσα στην εβδομάδα θα τελειώσουν όλα τα θέματα των ενδιαφερομένων, στέλνοντας έτσι το μήνυμα πως υπάρχει ακόμη επενδυτικό ενδιαφέρον. KWN

Η ανακοίνωση του ΝΟΚ για τη διοργάνωση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας

Καυστική προς φορείς και επιχειρηματίες της πόλης η ανακοίνωση του ΝΟΚ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Τελικά μόνο η Δημωφέλεια και ο Στέλιος Σχοινάκης βοήθησαν μέχρι στιγμής στη διοργάνωση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας.

Όπως γνωρίζετε, και όσοι δεν το γνωρίζουν το μαθαίνουν, ο ΝΟΚ ανέλαβε την διοργάνωση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας FINN WORLD MASTERS 2015, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 22 έως 29 Μαΐου 2015 στη Καβάλα. Μία προσπάθεια για την οποία ο ΝΟΚ στηρίχθηκε στις δικές του δυνάμεις χωρίς καμία οικονομική βοήθεια από κανένα φορέα της πόλης, μια και θεωρούσαμε ότι ακόμη και αν ζητούσαμε θα λαμβάναμε μόνο υποσχέσεις.

Μετά την ανάληψη και αφού ενημερώσαμε τους φορείς της πόλης, άρχισε η περίοδος προετοιμασίας. Στη προσπάθεια αυτή σημαντικό ρόλο παίζει η προσέλκυση όσο το δυνατόν περισσότερων αθλητών, καθώς από αυτούς εξαρτάται η επιτυχία του εγχειρήματος αλλά και το μέγιστο οικονομικό όφελος για τη πόλη της Καβάλας.

Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας έπρεπε να συμμετάσχουμε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FINN WORLD MASTERS 2014 που έγινε στο Sopot της Πολωνίας στις αρχές Ιουνίου. Ελπίζαμε ότι αυτή τη φορά οι αρχές της πόλης θα μας στήριζαν οικονομικά και υλικά ώστε η εμφάνισή μας να είχε τα βέλτιστα αποτελέσματα.

Η Δημωφέλεια με το πρόεδρό της Κο Σχοινάκη θεωρώντας, πολύ ορθά, ότι η απόφαση αυτή έπρεπε να δεσμεύσει ολόκληρο το Δημοτικό Συμβούλιο, μας πρότεινε να παρουσιάσουμε το αίτημά μας στη Τουριστική Επιτροπή του Δήμου, το οποίο και πράξαμε λαμβάνοντας την υπόσχεση στήριξης από όλα τα μέλη της επιτροπής. Η απόφαση αυτή επικυρώθηκε με την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου και εγκρίθηκε το ποσό το 2000 €.

Το επόμενο βήμα ήταν η προσέγγιση της περιφέρειας. Εδώ άρχισαν τα δύσκολα. Ο Κος Γρανάς, αφού πρώτα μας λοιδόρησε λέγοντας «..τι πάτε, αυτοί θα έρθουν έτσι ή αλλιώς», μας υποσχέθηκε (προεκλογικά όπως φάνηκε) οικονομική στήριξη, προτρέποντας μας, υποκριτικά όπως αποδείχθηκε, να υποβάλουμε αναλυτικό προϋπολογισμό του ταξιδιού στο γραφείο του Κου Γερομάρκου. Η αίτησή μας παραπέμφθηκε στις καλένδες και δεν είχαν το θάρρος να μας απαντήσουν αρνητικά. Το μάθαμε διά της πλαγίας οδού, όπου μας είπαν «μην περιμένετε τίποτα».

Το ταξίδι έγινε με έξοδα του ΝΟΚ και του αθλητή του Κου Γιαραμάνη Γιάννη, και η προβολή της πόλης στηρίχθηκε μόνο στα έντυπα που μας παρείχε η Δημωφέλεια και ο Δήμος, οι μόνοι που πίστεψαν και μας στήριξαν.

Αναμέναμε μετά τη λήξη των εκλογών την εκταμίευση τουλάχιστον των 2000€ καθώς δεν πιστέψαμε ποτέ ότι ο «Κος» Γρανάς, ο «Κος» Γερομάρκος, και οι υπόλοιποι ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΙ παράγοντες είχαν διάθεση να συνδράμουν οικονομικά, στη προσπάθεια προβολής της πόλης, μια και δεν μας διέθεσαν ούτε διαφημιστικό υλικό, παρά του ότι γνώριζαν προφορικά για το ταξίδι αυτό αρκετά νωρίτερα.

Τελικά διαπιστώσαμε ότι η εμπάθειά τους προς το ΝΟΚ, γιατί έτσι μόνο μπορούμε να ερμηνεύσουμε τη στάση τους, είχε και συνέχεια καθώς στις 2/7 η διευρυμένη απέρριψε την εκταμίευση του ποσού των 2000€, με την αιτιολογία ότι μέχρι την ανάληψη καθηκόντων των νέων αντιπροσώπων, δεν γίνονται εκταμιεύσεις.

Μέχρι σήμερα δεν γράψαμε τίποτε, ώστε να μην θεωρηθεί ότι ο ΝΟΚ «βοηθάει» προεκλογικά κάποιους από τους υποψηφίους. Δεν προβάλαμε την απόφαση οικονομικής συνδρομής πάρα του ότι λήφθηκε ομόφωνα και δεν ήταν προεκλογικό τέχνασμα. Σήμερα όμως μπορούμε να πούμε ότι ο «Κος» Γρανάς, ο «Κος» Γερομάρκος και οι λοιποί υπηρεσιακοί παράγοντες αποδείχθηκαν πολύ μικροί για τη θέση τους.

Ελπίζουμε ότι ο Κος Μαρκόπουλος και ο Κος Παυλίδης να καταλάβουν την ευκαιρία που δίνει στη πόλη της Καβάλας, αυτή η διοργάνωση και τους ορίζοντες που ανοίγει, και να πράξουν αναλόγως στηρίζοντας την. Όσο για τη Κα Τσανάκα ελπίζουμε να συνεχίσει την προσπάθεια του προκατόχου της Κου Σημιτσή και να εξακολουθήσει να στηρίζει τη διοργάνωση.

Έχουμε μία ευκαιρία να αναδείξουμε τη Καβάλα ή να την κάνουμε διεθνώς ρεζίλι. Ας αποφασίσουν οι αρχές και οι επιχειρηματίες της πόλης τι από τα δύο θέλουν. Η απόφαση τους όμως πρέπει να συνοδεύεται και από τις ανάλογες πράξεις καθώς τα λόγια μόνο δεν αρκούν.
Η ιστοσελίδα του ΝΟΚ  

Finn Masters 2015 - Kavala, Greece 
Finn Masters 2015 - Kavala, Greece

Οδηγίες προφύλαξης από τον καύσωνα

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συμβουλεύει για τον καύσωνα ...

Καύσωνας

ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ

Αποφύγετε την ηλιοθεραπεία. Παραμείνετε σε σκιερά και δροσερά μέρη αποφεύγοντας τους χώρους όπου επικρατεί συνωστισμός.
Αποφύγετε τη βαριά σωματική εργασία, ιδιαίτερα μάλιστα σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία. Αποφύγετε το βάδισμα για πολύ ώρα ή το τρέξιμο κάτω από τον ήλιο.
Προτιμήστε τα ελαφρά, άνετα και ανοιχτόχρωμα ρούχα από πορώδες υλικό για να διευκολύνεται ο αερισμός του σώματος και η εξάτμιση του ιδρώτα. Φορέστε καπέλο ή άλλο κάλυμμα από φυσικό υλικό, που να επιτρέπει καλό αερισμό του κεφαλιού.
Προτιμήστε τα ελαφρά και μικρά γεύματα, με έμφαση στα φρούτα και τα λαχανικά και περιορίστε τα λιπαρά. Πίνετε άφθονα υγρά (νερό και χυμούς φρούτων). Αν η εφίδρωση είναι έντονη, τότε συστήνεται η πρόσθετη λήψη αλατιού για να κρατηθεί το επίπεδο των υγρών στον οργανισμό. Επίσης, συνιστάται να αποφεύγονται τα οινοπνευματώδη ποτά.
Συνιστώνται πολλά χλιαρά ντους κατά την διάρκεια της ημέρας. Καλό θα είναι επίσης να τοποθετούνται υγρά καλύμματα στο κεφάλι και στο λαιμό, σαν προστατευτικά μέτρα.
Επίσης, συστήνεται η χρήση μαύρων ή σκουρόχρωμων γυαλιών, που προστατεύουν τα μάτια από την έντονη αντανάκλαση του ήλιου.
Τα άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα (αναπνευστικά, καρδιαγγειακά, κλπ) θα πρέπει να συμβουλευτούν το θεράποντα ιατρό τους για την εφαρμογή ειδικών οδηγιών, κατά περίπτωση. Ιδιαίτερα, όσοι παίρνουν φάρμακα, πρέπει να συμβουλεύονται τον ιατρό τους, αν πρέπει να τα συνεχίσουν και σε ποια δοσολογία, επειδή μερικά έχουν την ιδιότητα να αυξάνουν τη θερμοκρασία του σώματος.
Αποφύγετε τα πολύωρα ταξίδια με διάφορα μέσα συγκοινωνίας, κατά τη διάρκεια της υψηλής ζέστης.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΟΓΝΑ ΚΑΙ ΒΡΕΦΗ
Τα νεογνά πρέπει να είναι ντυμένα όσο γίνεται πιο ελαφρά. Προτιμότερο είναι τα χέρια και τα πόδια τους να είναι ελεύθερα και να μην τυλίγονται σε πάνες.
Όταν κάνει ζέστη να τους προσφέρονται συχνά, εκτός από γάλα (μητρικό ή άλλο) και άλλα υγρά όπως χαμομήλι, νερό, κλπ.
Τα βρέφη και τα μεγαλύτερα παιδιά καλό είναι να τρώνε περισσότερα χορταρικά και φρούτα και λιγότερα λίπη.
Καλό είναι τα παιδιά να μην παραμένουν πολύ ώρα στον ήλιο μετά το μπάνιο και να φορούν πάντα καπέλο.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ
Το πολύ ζεστό και υγρό περιβάλλον είναι επικίνδυνο για τους ηλικιωμένους και για το λόγο αυτό αν ο δροσισμός του διαμερίσματος στη μεγάλη ζέστη είναι δύσκολος, προτιμότερη είναι η μετακίνηση των ηλικιωμένων σε δροσερότερες περιοχές της χώρας, όταν βέβαια υπάρχει η δυνατότητα.
Αν η μετακίνηση των ηλικιωμένων σε παραθαλάσσια περιοχή ή σε βουνό δεν είναι εύκολη, τότε η παραμονή τους σtα κατώτερα διαμερίσματα πολυώροφων σπιτιών είναι μια σχετικά εύκολη λύση.
Το δωμάτιο ή το σπίτι γενικά, κατά τη διάρκεια των ζεστών ωρών της ημέρας πρέπει να είναι ερμητικά κλειστό, αφού όμως έχει δροσιστεί και μείνει ανοιχτό όλη τη νύχτα.
Οι οικογένειες που έχουν ηλικιωμένα άτομα, καλό θα είναι να φροντίζουν να μην τα εγκαταλείπουν μόνα τους σε περιπτώσεις θερινών διακοπών ή πολυήμερης απουσίας από το σπίτι. Σε αντίθετη περίπτωση, θα πρέπει να εξασφαλίσουν κάποιο άτομο για την καθημερινή τους φροντίδα.

Οι παραπάνω οδηγίες προφύλαξης συνιστώνται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και το ΕΚΑΒ.

Καύσωνας! Σε ποιες περιοχές ο υδράργυρος θα φτάσει στο κόκκινο!

Σύμφωνα με την ΕΜΥ τα θερμόμετρα σήμερα θα δείξουν έως και 36 βαθμούς Κελσίου, ενώ ακόμα πιο δύσκολη ημέρα αναμένεται να είναι η Τετάρτη οπότε υπάρχει το ενδεχόμενο να καταγραφούν και 40αρια.
Πάντως, από Πέμπτη,  το σκηνικό αλλάζει.

Αναλυτική πρόγνωση
Τρίτη
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά με πιθανότητα για πρόσκαιρους όμβρους κυρίως στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στην κεντρική Μακεδονία πρόσκαιρα νοτιοανατολικοί μέχρι 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Τετάρτη
Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Τετάρτη, 9 Ιουλίου, ενώ αναμένονται τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά, με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα ορεινά της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι στα βόρεια θα πνέουν αρχικά βορειοανατολικοί 4 μποφόρ με εξασθένηση. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα είναι σε μικρή άνοδο, κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά όπου θα φτάσει τους 38 και πιθανώς τους 39 βαθμούς Κελσίου.
 

Πέμπτη
Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Πέμπτη, 10 Ιουλίου, και μόνο στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Σε μικρή πτώση η θερμοκρασία, κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.
 

Παρασκευή
Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Παρασκευή, 11 Ιουλίου. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές, κυρίως στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Χωρίς αξιόλογη μεταβολή η θερμοκρασία.

Οι περιοχές που η θερμοκρασία αναμένεται να αγγίξει τους 39 βαθμούς Κελσίου:

Λάρισα
Καρδίτσα
Λαμία
Θεολόγος
Αμφίκλεια
Λιβαδειά
Θήβα
Χαλκίδα
Ασπρόπυργος
Ελευσίνα
Πέραμα
Άγιοι Θεόδωροι
Νίκαια
Άργος
Κρανίδι
Λεωνίδιο
Μονεμβασιά
Σπάρτη